Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 4k vs 144hz pre gaming

UtraWide (21:9) povazuju na hry za blbost,

- Proc ? [21:9] pouzivam a jsem nadmiru spokojen, "blosti bych nazval opravdu neco jiného".
- U her hlavne proto, ze u her vidim "o pul obrazovky" vic o proti klasickému [16:9], coz je paradni treba u zavodnich nebo strategickych her protoze mas zobrazeno vic jak na klasickém monitoru, kde vidis treba zatácku, nebo protivnika driv nez hrac na [16:9] monitoru.
[84930-21-16-png]
- U video, filmu skoro vsechny at 4K nebo 1080p filmy mam z drtivé vetsiny ve formatu [21:9], coz mi vleze na celou obrazovku, nemam tak jako u [16:9] cerné pruhy nahore a dole ..
- U SW, treba u montage videa (pohodstante pohodlnejsi u rendovani), mohu takle videt celou stopu audio-video stopu pres celou obrazovku, mohu si monitor rozdelit pohodlne na 4 casti, zkratka ma hodne pozitivnich bodu, urcite bych to nenazyval hned blbosti.
*To ze neco nekomu nevyhovuje je normalni, nepouzivam jen 21:9, ale nazyvat neco blbosti jen proto ze "ME" se to nelibi, nebo protoze "JA" to neznam, "JA" to nepouzivam je teprve opravdova "blbost."

Uz dnesnich 110 stupnu VR ti prinese herne uplne jiny zazitek, ale ja cekam na druhou generaci se 170 stupnema,

- Toto je spis komercni "BLBOST" :-)
- O VR se zajimam a pouzivam jiz od samého pocatku uvedeni virtualni reality na trh (zacinal jsem uz jako beta tester pro MS pro jejich prvni prototyp MR, které v te dobe byly jeste bez ovladacu). 170° jsem tedy jeste nezkousel a nevidel na papire to muze byt zajimavé (ale bude zalezet na "focal length" - vzdalenosti optickych cocek od obrazovek, kde samotné 170° nemusi o nicem vypovidat), ono u VR se oci pri pohybu orientuji hlavne na stred né na stranu zobrazeni, kde u pohybu je pohodlné uz vse okolo s FOV@105° pak uz bych duraz spis daval na kvalitu provedeni optiky cocek ktera je podstatne zajimavejsi.
* Navic koncové "°" zaobleni se zpravdila delaji umlysne rozmazané pro blur efekt takze opravdovy cisty "FOV" je vzdy o par % mensi jak uvedeny .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny