Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplota procesoru

Já jsem toto řešil před nějakou dobou a postupným vylučováním jsem dospěl k tomu, že je zanesený chladič (vodní blok) procesoru. Moc se mi do toho nechtělo, asi půl roku jsem to odkládal, ale bylo to čímdál horší. Protože nejde rozebrat, koupil jsem za tisícovku nový a mám teploty a průtok jak nikdy. Ale to tam ta vysoká teplota (a naprosto mizerný průtok vody na hranici měřitelnosti) opravdu byla a počítač při jakékoliv větší akci vytuhnul.
To měření teploty je orientační, já jsem třeba pozoroval, že při malých teplotách mi ukazuje míň (třeba jen 15 stupňů když je teplota okolí 20) a jak jsem se dočetl, je to prý normální. Vyšší teploty by měly odpovídat lépe, protože hlavně o ně jde.
Speedfan občas ukazuje ledacos, pokud by měl procesor 90 stupňů měl byste to poznat přiblížením ruky (na 90 st neni úplně nejlepší nápad šahat, stačí se přiblížit na centimetr to už je znát sálání, navíc taková teplota ohřívá i desku ze druhé strany).

PS: Většina chladících systémů pošítá s teplotou do 60 stupňů, i kdybyste na vodním bloku měl spád 20 stupňů (myslím, že na takové hodnoty jsem se dostával, záleží na průtoku), měl byste mít teplotu vody pořád dost velkou, takže další možnost ověření je šáhnout si na hadičku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny