Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplota procesoru

Ahoj,
včera jsem oživil starší set AMD A10 6800K netaktovaný na desce MSI A88X G45 GAMING . Chlazení je tam vodní cooler master,typ na něm napsán není ,ale je to nějaká klasika.
Problém je že pří hraní (Ring of elysium) nebo prostě při jakékoliv zátěži jde procesor i nad 90°C .Procesor jsem před prvním spuštěním přepastoval pastou thermal grizly,ale jelikož jsem pak viděl ty teploty tak jsem to rozebral a udělal znovu.Vrstvu tam mám slabou.Podle biosu i opticky větrák na chladiči točí a pumpa taky,ta je i slyšet při zapnutí pc,poté taky - slabé vrnění .když hru vypnu tak jde teplota pomalu dolů na 40° cca.Na sledování teploty jsem zkusil asi 4 programy např. Speccy,speedfan,hwinfo .U některých jsem úplně nevěděl která teplota je ta správná,ale asi u dvou to bylo srozumitelné a oba ukazovaly tu vysokou,ještě jsem zkusil vypnout hru rychle restartovat pc a kouknout na teplotu v biosu a tam byla vždy kolem 50° .Ale za těch pár vteřin než se tam dostanu tak to podle mě může stihnout zchladnout na těch 50.
Otázka zní,mám něco špatně,nebo ta teplota 90° je normální,bratr na tom včera hrál celý večer a pc se nevypnul,což mi je taky divné - proto nevěřím té teplotě 90°.
Díky za odpověď

PS: Pro ty co mi budou radit abych se zeptal googlu,nic jiného jsem celý včerejšek a dneska ráno nedělal,hledal jsem pořád nějaký pořádný program který mi ukáže teplotu,nejlépe něco od výrobce desky,ale neúspěšně.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny