Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jde provést a případně jakým způsobem, obnovení Androida (factory reset), v popsaném případě?

Dostal se mi do ruky a byl jsem požádán, zda se mi podaří zprovoznit, "odbouraný" 8" tablet "visionbook - intel inside". Detailnější označení nemá. Osazený OS Android, verze neznámé.
Jakým způsobem a čím byl "zneprovozněn" jsem od majitele nezjistil (hrály si s ním děti) a pak i on se snažil o nějakou nápravu. Takže absolutní "kolaps".
Při zapnutí vypinačem HV (po dlouhém stisku - cca 4 sec.) dojde k naběhnutí displaye na nápis "visionbook" a tím vše končí. Zřejmě není schopen načíst OS. Na krátký stisk HV nereaguje, po delším stisku (cca 7 se.) vypíná.
V případě že je takto zapnut, nereaguje na žádné stisky (zesílení/zeslabení zvuku) ani na vsunutí a vysunutí SD karty, ani na různé kombinace stisků a vsouvání a vysouvání SD karty (prázdné). Pouze vždy, po delším stisku HV, se vypne.
Párkrát se mi podařilo jej dostat do stavu, kdy místo naběhnutí nápisu "visionbook" došlo k zelenému výpisu textu v Čínštině, v horní části dispalye (pouze několik znaků, snad 10), ale pak opět na žádný stisk nereagoval a pouze dlouhý stisk HV toto opět vypnul. A nyní se mi již nedaří dostat ani do tohoto stavu.
Běžný postup přechodu do "zotavení", pomocí Recovery mode, znám a již vícekrát jsem jej prováděl (pomocí kombinace současného stisku HV a ovládání zvuku) ale ani toto nejde a není jej do stavu Recovery mode dostat.
Při připojení kabelem k NB se mi sice zvukově přihlásí, ale v přehledu připojených zařízení se neobjeví a NB napíše, že připojené zařízení na USB systém Windows nerozpoznal.
Provedl jsem i dlouhodobé odpojení baterie, ale ani na to nereagoval a stav je stále stejný.
Při připojení na nabíječku a vypnutém HV zůstává vypnut, ale pokud jej pak zapnu a opět vypnu HV, tak se pak sám zapne do stavu s nápisem a i když jej HV dlouhým stiskem vypnu, opět se sám, po cca 7-mi sec. zapne a zůstává zapnutý. Bohužel ale stále pouze ve stavu s nápisem "visionbook". 3-[
Již, asi před dvěma lety, jsem podobnou situaci řešil u smartphonu s A 4.2.2, kterému byl poškozen OS virem. V podstatě se choval podobně. Nabíhal pouze do nápisu "Welcome" a dál nic. Ani tehdy se mi jej nepodařilo zprovoznit a při tehdejší "konzultaci" a řešení přes Svět Androida mi bylo sděleno, že je náprava nemožná. Změnilo se na tom něco? Díky za reakce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Teď se mi, nějakým záhadným způsobem, opět podařilo uvést tablet do stavu, kdy se zobrazil ten nápis…
George63 12.02.2019 23:14
George63
V tom "rozsýpanom čaji" sú tri identifikovateľné písmená nvm - čo znamená (asi) Non-volatile memory… poslední
yYy 13.02.2019 17:19
yYy

Teď se mi, nějakým záhadným způsobem, opět podařilo uvést tablet do stavu, kdy se zobrazil ten nápis, zřejmě v čínštině. Tak jsem jej nafotil a přikládám.
Při snaze o ovlivnění nereagoval tablet opět na žádné stisky tlačítek. Po delším stisku HV se vypnul a vzhledem k tomu, že byl připojen na nabíječku, začal ukazovat nabíjející se baterii - velká baterie uprostřed a od spodu se cyklicky vyplňující. Po dalším stisku HV se vyplo. A dalšími stisky HV se opět zapínal do nápisu "visionbook". A už se mi jej zase do čínského nápisu dostat nedaří.:.(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru