Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Freesync 2 HDR

Zdravim , dnes jsem si poridil monitor AOC AG322QC4 ktery ma Freesync 2 HDR , mam Gtx1080ti a v nastaveni u hry Assassin's Creed Odyssey je HDR a Freesync 2 HDR vypnuty a neda se zapnout. Zkousel sem Shadow Of The Tomb Raider a tam HDR jde zapnout. Monitor s PC je propojeny DP kabelem ale u Monitoru kde se zapojuje HDMI je napsano "HDMI HDR" ale kdyz to zapojim pres HDMI monitor nejede vic jak 75Hz a Freesync/GSync nejde ani zapnout. Nekde sem cetl ze by mozna pomohl nejaky HDMI 2.0 nebo tak. nevite?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nazdar. Freesync 2 HDR vypnuty a neda se zapnout. - Pro vyuziti "AMD@FreeSync_2" nebo FreeSync obe…
XoXoChanel 13.02.2019 16:52
XoXoChanel
Ahoj Freesync funguje i u Nvidia kartach. Monitor a grafika maj 2.0 hdmi ale to Freesync 2 HDR prost…
Tafy 14.02.2019 08:00
Tafy
Monitor a grafika maj 2.0 hdmi ale to Freesync 2 HDR proste nejde - Jeste jednou ti opakuji ze AM…
XoXoChanel 14.02.2019 11:30
XoXoChanel
nVidia nově podporuje VESA Adaptive-Sync (FreeSync je kompatibilní), takže ano můžeš zapnout FreeSyn…
stylar 14.02.2019 17:53
stylar
- V realite jedes na adaptive v_sync, jinak viz tazatel : mam Gtx1080ti , tudiz musi zapnout/pouzit… poslední
XoXoChanel 14.02.2019 20:35
XoXoChanel

Nazdar.

Freesync 2 HDR vypnuty a neda se zapnout.

- Pro vyuziti "AMD@FreeSync_2" nebo FreeSync obecne potrebujes grafickou kartu s chipem "AMD" na grafickych kartach Nvidia ti nepojede ty na HW synchronizaci pouzivaji technogii "NVIDIA@G-Sync".

Nekde sem cetl ze by mozna pomohl nejaky HDMI 2.0 nebo tak. nevite?

- Pro vysi rozliseni ano [HDMI 2.0] je nutnosti. Ale zpravidla se pouziva [Display_Port], nebo [DVI].

TiP ~ Pozor na HDMI vystupy na monitorech ale i TVs. Dnes vyrobci radi osazuji v pripade 2xHDMI jen jeden ktery podporuje normu "2.0" a druhe je zpravidla "1.4".
* Takze v pripade ze ty [HDMI] mas dve, radeji over ktery znich podporuje HDMI 2.0.

Monitor a grafika maj 2.0 hdmi ale to Freesync 2 HDR proste nejde

- Jeste jednou ti opakuji ze AMD@FreeSync je urcen pro grafické karty AMD. Pro "HDR" je to jedno, je i pro AMD nebo Nvidia ci IGP. Klidne si tvrd opak a cekej.
- Sam vidis ze ti to nefunguje. Nevim kdo ti nakecal takové blbosti, ale jestli neveris tak vice informaci o 'Hardwérové' kompatibilte najdes na strankach vyrobce AMD.

AMD Oficial : : https://www.amd.com/en/technologies/free-sync Mas tam jasne napsano, ze "funguje jen s grafickym chipem AMD".
AOC vyrobce tvého monitoru : https://eu.aoc.com/fr/gaming/products/ag322qc4 : I zde ti pisou, ze "FreeSync je kompatibilni jen s grafickyma kartama AMD".
Wikipédia : https://en.wikipedia.org/wiki/FreeSync#FreeSync_2_HDR : "AMD pouziva FreeSync a vyrobce grafickych karet Nvidia pouziva G-Sync"
* Jestli jsi chtel HW_Sync pro tvou grafickou kartu Nvidia, mel jsi zakoupit monitor s funkci Nvidia "G-Sync" né "FreeSync".

PS: Jestli chces stale tvrdit ze "FreeSync" funguje na grafickych chipech Nvidia, "tak si prispevek oznac jako vyreseny" jelikoz radu nechces a realné fakty a pokyny vyrobce nedokazes akceptovat.

nVidia nově podporuje VESA Adaptive-Sync (FreeSync je kompatibilní), takže ano můžeš zapnout FreeSync na nVidia grafice, nVidia takový monitor v ovladači označuje G-Sync Compatible a automaticky se FreeSync zapne jen u certifikovaných monitorů, u ostatních si to zapnu ručně a většinou to funguje korektně, třeba mně na RTX2070 s AOC AOC Q3279VWF.

Aby šlo i s HDR už je větší oříšek, prý to nejde, ale třeba tady u Philips 436M6VBPAB borec používá Adaptive-Sync (=FreeSync, G-Sync Compatible) spolu s HDR1000 na RTX2080Ti a očividně to funguje bez problému, na takový monitor bych měl taky zálusk, protože nVidia si za to nechává mrtě zaplatit v podobě G-Sync Ultimate.

- V realite jedes na adaptive v_sync, jinak viz tazatel : mam Gtx1080ti , tudiz musi zapnout/pouzit "Adaptive_Sync "
* Zpetna FSync se tyka jen par doslova jedné desitky monitoru - coz nazyvam "vyjimky" (nakych 99.9% nic takového dnesnim nepodporuje) a jen s posledni Gen_Nvidia. Jak se u vas v CS rika "jedna vlastovka jaro jeste nedela" ;-)

PS : Jinak FS je na rozhrani VESA DP 1.2a, tak jako to ma iGP/Intel, ktery s FS kompatibilni je. Za me je to stejne jen "MARKETING". Ano jak pises HW to ma resené jen [G-Sync], proto jsou tyto monitory i drasi jak s [Softwérovy FreeSync].
* RTX@2060 i Q3279VWF mam k dispozici i doma. Ty Q3279VWF mam dokonce dva jeden jeste zabalenej které mi zbyly jeste z jedné letni recenze (ty co se kyvou na noze ne ? :-), alespon osobne uchyceni mi kvalitne provedené neprijde) takze je znam pomerne dobre, podporuje jen FreeSync_1 bez [HDR].

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru