Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem spotřeba mobilu při hotspotu a v klidu a v idle

Ahoj, zaskočila mě spotřeba smartphonu při běžícím access pointu a sdílení internetového připojení(mobilní data) přes wifi telefonu. Samozřejmě lze očekávat vyšší spotřebu, musí běžet 3 věci: datové přenosy mobilní sítě (pro srovnání hovor kolem 200-500mA), wifi modul a logika wifi(šifrování, routování, NAT-v mém případě) - CPU 20-100%

A to dodám, že mobil umí jen HSUPA a HSPDA a nemám vyšší rychlost než 1.6Mbps. také že je znát, že mobil hodně topí. Mobil má klasicky Li-ion 1článkovou baterku.

Konkrétně :
! nejvyšší hodnota stabilně 390 mA při aktivním přenosu (odpovídá 3-4 hodinám kapacity baterky asi - mě mobil chcípl asi po dvou - zřejmě 1 buď opotřebená baterie a 2 včasnější vypnutí vlivem poklesu napětí vnitřním odporem (statický vnitřní odpor) a 3 energie sežraná vnitřním odporem(dynamický vnitřní odpor) )
! v klidu 190-250mA (odpovídá 6 hodinám kapacity baterie) POUZE pokud je spuštěn program na sdílení A NENÍ ANI PŘIPOJEN ANI ŽÁDNÝ KLIENT (to vidím, program aspoň umí ukázat připojené stanice). Což se mi zdá extrémně moc .

Mě by zajímalo, jaký je pokrok v této oblasti u nových přístrojů, jak je to třeba u vašich smartphonů (při přenosu vysokou rychlostí - kolik, při slabém trafficu, při žádném, bez připojeného klienta, bez spuštěného sdílení, v úsporném režimu, v režimu offline), stačí třeba OS a zhruba co je to zač za přístroj.. Stačí i informace, jak dlouho vydrží mobil běžet (a dodat kapacitu baterie - I=Q/t) a zda topí.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Cože? Já nějaký víbr nemám. Na mobilu mám tvrdý přehled, chce li se připojit nějaká aplikace připoji…
ziffin 20.02.2019 10:25
ziffin
Nenasel jsem, nejaky primy odkaz na app by byl?
lucifer 20.02.2019 11:23
lucifer
Návod Nokia Energy profiler - mám verzi 1.2 9-Mar-2009 https://www.pcworld.pl/ftp/nokia-energy-prof…
ziffin 20.02.2019 19:23
ziffin
Aha - ja myslel neco pro dnesni mobily, ne pro Symbianovske druhohory. poslední
lucifer 20.02.2019 19:41
lucifer

Cože? Já nějaký víbr nemám. Na mobilu mám tvrdý přehled, chce li se připojit nějaká aplikace připojit k internetu (zaprvé každý pokus o připojení uvidím potvrzuji už jen kvůli výběru wifi/3G a také není možné, že najednou z ničeho nic se mobil chce připojit k internetu bez příčiny (jediná vyjímka je synchronizace mailu, mám li nastaveno) a vždy ji musím spustit, dělat v ní něco, co vyvolá potřebu připojit k internetu a následně potvrdím - nic mi neukapává)

Nokia tehdy byla Finska, ještě neposkvrněná čínským spywarismem a indickým nedodělkismem.

Jan Fiala >
Právě Proto Uvádím spotřebu - to je to co oč běží, výdrž na baterie je jen podružná a nesměrodatná kvůli tomu, co píšeš i ty.. (A také píšu důvody rozdílu reálné a vypočtené výdrže,závorce proč a píšu "odpovídá x hodinám baterky") .
To s tou rezervní kapacitou baterie není pravda: pokud se vybije a chcípne, prostě už zapnout nejde - ani nezavibruje na úvodu. Holt jde o rezervní napětí.

Lucifer >
Energy profiler programem (pokud to byla otázka na mě)
A já nezpochybnuji, že hotspot je energiticky náročný, i to píšu .

Pokud rekapituluji dotaz, nezajímá mě využitelná kapacita baterie (ačkoli jsou pro mě cenné i odpovědi : při zapnutém hotspotu mi mobil vydrží celý den nebo do hodiny se vypne s uvedením kapacity - jen berlička, rádci Nebudou S TO zjistit spotřebu mA / W) . Jediné co mě zajímá, je spotřeba mobilu (s uvedením modelu nebo roku třeba) s funkcí hotspot s různou mírou aktivity (nikdo nepřipojen až po kontinuální přenos) Protože mě osobně se zdá ta spotřeba šílená a zajímá mě, zda v tom energetické efektivitě je nějaký pokrok s moderními telefony cca od roku 2012.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru