Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem M-platba - požadavky na připojení (mobilní data/wifi) a telefon/přístroj a API

Dobry den, resim otazku odeslani m-platby (ne premium sms) , ale chtel bych si ujasnit, co je k tomu potreba. Predpoklad je, ze mam mobilni telefon, ktery je zapnuty a mam na nem dost kreditu.

0. Existuji ruzne druhy provedeni m-platby techto typu?
-- "A=REQUEST" nekde na letaku treba si prectu instrukce (napriklad poslat SMS s urcitym obsahem na cislo *1234 a nasledne potvrdit odeslanim dalsi sms) nebo to reknu na infolince -- nevyzaduje zadny internet z logiky veci
-- "B=Challenge-response" ve formulari webove stranky zadam sve cislo telefonu (pripadne nejaky zvoleny kod). Pripadne stranka vrati dalsi jiny kod. Nasledne mi na telefon prijde SMS (s pripadnym jeste jinym dalsim potvrzovacim kodem) a ja nejak potvrdim platbu (pripadne s vyuzitim nejakeho z tech kodu). Pripadne zadam kody nebo v SMS prijde kod.-- Na telefonu (zadam kod z webu) -- na webove strance to potvrdim (kod ze SMS)? (otazka pod carou: ktery z techto kodu dava bezpecnostni smysl a ktery je k nicemu?)

Existuje pro A a B volba "C=Interaktivne"? : platbu musim iniciovat primo z daneho telefonu z logiky veci. Telefon tedy vi, ze platba byla vyvolana z nej a neni treba opisovani kodu (ackoli nejake potvrzeni tlacitkem OK je nanejvys vhodne)

K samotnym klicovym otazkam:

1. Je nutne provest platbu primo z daneho telefonu? Pokud ano:
-- To by znamenalo, ze tam musi byt nejake API, ktere ji iniciuje na urovni neceho jako GSM toolkit.
-- S tim souvisi, zavisi to na operacnim systemu mobilu? (Musi to byt android, hloupy telefon nestaci?)
2. Je nutne byt pripojen k internetu? (Mimo pripad A:Request, kde zlogiky veci ne- psano uvodu ). Je nutne byt pripojen k netu Z danoho mobilu? Je nutne pres mobilni data?

Dotazy se castecne prekryvaji, ale v kostce me zajima, zda je potreba platbu z daneho telefonu iniciovat,nebo jen pasivne na telefonu neco cist. Take, zda je na webu neco aktivne iniciovat nebo jen pasivne cist a potvrdit na telefonu. A za treti je nutne v pripade iniciace na webu ,aby MOBIL byl pripojen, nebo aby iniciovano mobilem pres web a dokonce pres mobilni data a ne treba wifi.

Předmět Autor Datum
Zjistil jsem dost podstatnou věc, co se píše v podmínkách: V případě, že uživatel služby zpřístupn…
Jhá 28.02.2019 16:34
Jhá
Tak snad když chceš používat něco takového, tak seš svéprávný … a (nezabezpečený) hot spot nepoužívá… poslední
dsa 04.03.2019 12:00
dsa
jaK
Jhá 01.03.2019 17:33
Jhá
Je?
Jhá 04.03.2019 10:51
Jhá

Zjistil jsem dost podstatnou věc, co se píše v podmínkách:

V případě, že uživatel služby zpřístupní svou SIM k, nebo svůj telefon, třetí
osobě, či prostřednictvím své SIM karty nebo telefonu zpřístupní třetí osobě připojení do sítě internetu (sdílení internetového připojení prostřednictvím přenosného aktivního u tzv. „hot spot“) nese plnou odpovědnost za všechny úkony (obchody) provedené těmito osobami, jako kdyby tyto transakce provedl sám.11. Uživatel služby je povinen

To podle mě je dost mrazivé. Jak tedy v tomto režimu m-platba funguje? To naznačuje, že m-platbu lze provést s obejitím autorizace telefonem - stačí aby Internetový požadavek vyšel z datového připojení mobilu .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru