Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem M-platba - požadavky na připojení (mobilní data/wifi) a telefon/přístroj a API

Dobry den, resim otazku odeslani m-platby (ne premium sms) , ale chtel bych si ujasnit, co je k tomu potreba. Predpoklad je, ze mam mobilni telefon, ktery je zapnuty a mam na nem dost kreditu.

0. Existuji ruzne druhy provedeni m-platby techto typu?
-- "A=REQUEST" nekde na letaku treba si prectu instrukce (napriklad poslat SMS s urcitym obsahem na cislo *1234 a nasledne potvrdit odeslanim dalsi sms) nebo to reknu na infolince -- nevyzaduje zadny internet z logiky veci
-- "B=Challenge-response" ve formulari webove stranky zadam sve cislo telefonu (pripadne nejaky zvoleny kod). Pripadne stranka vrati dalsi jiny kod. Nasledne mi na telefon prijde SMS (s pripadnym jeste jinym dalsim potvrzovacim kodem) a ja nejak potvrdim platbu (pripadne s vyuzitim nejakeho z tech kodu). Pripadne zadam kody nebo v SMS prijde kod.-- Na telefonu (zadam kod z webu) -- na webove strance to potvrdim (kod ze SMS)? (otazka pod carou: ktery z techto kodu dava bezpecnostni smysl a ktery je k nicemu?)

Existuje pro A a B volba "C=Interaktivne"? : platbu musim iniciovat primo z daneho telefonu z logiky veci. Telefon tedy vi, ze platba byla vyvolana z nej a neni treba opisovani kodu (ackoli nejake potvrzeni tlacitkem OK je nanejvys vhodne)

K samotnym klicovym otazkam:

1. Je nutne provest platbu primo z daneho telefonu? Pokud ano:
-- To by znamenalo, ze tam musi byt nejake API, ktere ji iniciuje na urovni neceho jako GSM toolkit.
-- S tim souvisi, zavisi to na operacnim systemu mobilu? (Musi to byt android, hloupy telefon nestaci?)
2. Je nutne byt pripojen k internetu? (Mimo pripad A:Request, kde zlogiky veci ne- psano uvodu ). Je nutne byt pripojen k netu Z danoho mobilu? Je nutne pres mobilni data?

Dotazy se castecne prekryvaji, ale v kostce me zajima, zda je potreba platbu z daneho telefonu iniciovat,nebo jen pasivne na telefonu neco cist. Take, zda je na webu neco aktivne iniciovat nebo jen pasivne cist a potvrdit na telefonu. A za treti je nutne v pripade iniciace na webu ,aby MOBIL byl pripojen, nebo aby iniciovano mobilem pres web a dokonce pres mobilni data a ne treba wifi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny