Předmět Autor Datum
Co Raidrive? Obrázek
Kyncl 01.03.2019 18:21
Kyncl
Tím se připojím přímo na server, to nepotřebuji, to už dělá OneDrive samotné a dobře. Nač to dupliko…
Horacio2 01.03.2019 18:39
Horacio2
řešení nemám. jen mě fascinuje, že totální debility "Náš nový krásný sdílený disk"\ i s těmi mezeram…
lední brtník 01.03.2019 20:46
lední brtník
A to ještě nevíš, že je to takto centrálně nastaveno na cca 1000 počítačů v nejmenované instituci st…
Horacio2 02.03.2019 10:42
Horacio2
Učinil jsem poslední pokus podle návodu zde: https://support.microsoft.com/cs-cz/help/4028633/window… poslední
Horacio2 02.03.2019 19:01
Horacio2

Tím se připojím přímo na server, to nepotřebuji, to už dělá OneDrive samotné a dobře. Nač to duplikovat další aplikací. Problém je, že soubory jsou ve složce, kterou geniální admin nazval na způsob: "C:\Users\XXXXX\OneDrive - Náš nový krásný sdílený disk"\ i s těmi mezerami, háčky a čárkami, s čímž si nějaké aplikace prostě neporadí. To je nastavené centrálně a nelze to změnit. Potřebuji vyrobit disk z této složky. Myslel jsem, že bych použil stařičký Subst, ale neporadí si s tím. Vyzkoušel jsem link na nějakou normální složku, ale ani to správně nefunguje.

A to ještě nevíš, že je to takto centrálně nastaveno na cca 1000 počítačů v nejmenované instituci státní správy. Ten text je jen příklad - ve skutečnosti tam je název instituce (pěkně i s diakritikou a mezerami), který z pochopitelných důvodů zde nemohu zveřejnit.

Jinak jsem vyzkoušel ještě třetí zoufalý pokus - takto debilně nazvanou složku sám sobě sdílet a pomocí NET USE připojit. Bohužel to stejně jako v předchozích případech sice zdánlivě funguje, avšak ztratí se vlastnosti OneDrive, takže je to nanic.

Učinil jsem poslední pokus podle návodu zde:
https://support.microsoft.com/cs-cz/help/4028633/windows-10-change-the-location-of-your-onedrive-folder
Vše vypadalo dobře do okamžiku, kdy jsem se připojil zpět ke svému účtu OneDrive a naprostou hrůzou zjistil, že sice můžu nastavit libovolnou složku kde chci, ale pak mi to tam nakonec stejně vnutí tu závěrečnou idiotsky nazvanou podsložku s háčky a čárky, kterou nemohu nijak změnit. Řečeno slovy filmového klasika: "Jdu blejt, velebnosti."
Vzdávám to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru