Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Thunderbird otevření offline archivni databáze emailů - jak opravit.

Někdy potřebuji najít nějakou starou zprávu, nebo kontakt. Kvůli zmenšení velikostí nyní používané emailové databáze mám k nim přístup přes profily typu "uzivatel_2017", atd. na disku D. Fungovalo to bezchybně léta, ale před nějakou dobou při spuštění Thb přes tyto profily to nejde: kolečko se točí (viz sshot), jako kdyby nemohl ten archivní soubor načíst. Jak to jde opravit? Zkusil jsem resetovat nastavení, přeinstalovat sw, ale po importu databáze to dělá opět. Existuje nějaká jiná možnost jak prohlížet staré maily bez Thb? Jak zjistím, že ty databáze jsou třeba poškozené?
díky za radu
Petr

Předmět Autor Datum
Súbory Sent, Drafts, apod. s mailami bez prípony, je možné otvoriť napríklad v TC klávesom F3/F4 pok… poslední
Nuda 02.03.2019 16:00
Nuda

Súbory Sent, Drafts, apod. s mailami bez prípony, je možné otvoriť napríklad v TC klávesom F3/F4 pokiaľ neboli súbory Thunderbirdom skomprimované.

Thunderbird má svoj dekomprimačný nástroj určený pre obzeranie mailov, pochybujem, že existuje nejaký náhradný "viewer" - čítač mailov v textovom editore vyvinutý tretími subjektami na trhu.

Presne neviem posúdiť, ak zo staršej zálohy zložiek s mailami (súbormi) predošlých verzií Thunderbirdu, tieto presmeruješ k otvoreniu novou verziou Thunderbirdu, či ich dokážu otvoriť. Či sa časom vývojármi nezmenil algoritmus a komprimačný pomer kvôli prepracovaniu bezpečnosti uchovaných dát na disku. Musíš hľadať na nete po celom svete, určite sa niekto s týmto zaoberal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru