Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Deset ticíc za opravu pantů u notebooku?

Zdravím, zničily se mi panty u notebooku. Byly už v poslední době trochu horší, ale jednou když jsem zavírala notebook tak to ruplo komplet a rozklížilo to i display. Dala jsem notebook do opravy v Czechcomputeru a akorát mi poslali cenovou nabídku. Vypsali mi do opravy - nový horní lcd kryt, nové panty a montáž. Kryt i panty jsou na objednávku do dvou týdnů. Jen ten kryt stojí skoro 6 tisíc. Předpokládaná cena opravy je 9 650,- s DPH. Notebook je Dell Inspiron 7537, kupovala jsem ho, před více jak třemi lety za 26 ticíc, už není v záruce. Připadá vám taková cena za opravu adekvátní?
Musím ještě dodat, že notebook opravdu nutně potřebuji, musím dělat bakalářku a v současnoti mám jen rezervní starý stolní počítač.

Děkuji za odpověď

Řešení:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problém je ve výku displeje a plastových dírách na šrouby od pantů. Šrouby jednoduše díru vyrvou. St…
MulishA 07.03.2019 00:48
MulishA
Tak nakonec se mi podařilo najít pána co mi notebook opravil.
Halfirien 13.03.2019 16:55
Halfirien
Tak to gratuluju. Uprimne. Skoda vyhazovat vec, ktera funguje, kvuli esteticke vade. Na druhou stra…
gilhad 15.03.2019 05:21
gilhad
S tim (ne)opravovanim muzu jen potvrdit - nam kdysi prestala fungovat antena na wifi, typek od posky…
merlouska 15.03.2019 14:10
merlouska
Pokiaľ je niekto dostatočne šikovný a schopný, opraví si to i sám. Dcéra používala v škole NB - samo… poslední
yYy 15.03.2019 16:28
yYy

Tak to gratuluju. Uprimne. Skoda vyhazovat vec, ktera funguje, kvuli esteticke vade.

Na druhou stranu chapu (a ty asi taky), ze tohle nemuze oficialni servis nabidnout jako variantu (bohuzel). A shanet originalni dily a davat to do stavu "jako nove" je spousta casu, co tomu nekdo musi venovat a ten cas se musi zaplatit (vcetne kancelari, sefa, sekretarky a spol) a proto cena oficialni opravy vychazi jak vychazi ...

S tim (ne)opravovanim muzu jen potvrdit - nam kdysi prestala fungovat antena na wifi, typek od poskytovatele rikal, ze pravdepodobne tam bude asi jen nafoukly kondik, ale ze on nema cas to rozebirat, opravovat atd., resp. jeho cas na tom by prisel draz nez nova antena (a navic je velka pravdepodobnost, ze by pri rozebirani ten plast prasknul, coz by byl pak problem), takze jedine to muzeme bud zkusit sami, pokud si troufnem, nebo si od nej koupit novou antenu.
Bracha je sikovnej, tak to rozebral, vymenil a antena funguje doted (je to asi 5-6 let).

Takze ono ve vysledku zalezi na tom, jestli clovek je sikovnej nebo zna nekoho sikovnyho, kdo je ochotnej to proste nejak zkusit opravit. Pokud nikdo takovej po ruce neni, nebo se oprava nepovede, tak holt novy kus.

Pokiaľ je niekto dostatočne šikovný a schopný, opraví si to i sám.
Dcéra používala v škole NB - samozrejme, že pánty odišli.
Tak som sa na to "pozrel" - jednoducho tie skrutky časom vydreli v plaste poriadnu dieru, takže to nemalo čo držať.
Vyriešil som to jednoducho - použil som na to dvojzložkovú hmotu Patex
https://www.majstrik.sk/pattex-repair-express-48g-dvojzlozkova-opravna-hmota , trochu som tú dieru v NB upravil, rozrobil hmotu (a dal do nej matičku), napchal som to dnu a ihneď prichytil veko (aby to "lícovalo" :-D ) - no a po 24 hodinách som len mikrobrúskou upravil a vyhladil. A pánt je teraz v ešte pevnejšom uchytení (ten Patex je omnoho silnejší. ako ten plast + k tomu skrutka je v Patexe uchytená v matici). Doteraz sa toto veko a pánty ani neuvoľnili a pritom je to rovnako rozoberateľné, ako pri originálnom uchytení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru