Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může být zavirovaný mobil s ios?

Zdravím.
Může být zavirovaný iPhone 4S ? Zdá se mi pomalý v posledních týdnech.
Na internet chodím málo. Tak možná do mailu na seznam přes Firefox, sem na poradnu, několikrát jsem byl přes Firefox na FB, ale messenger nemám. Mám WhatsApp. Verze iOS je 9.3.5 což je myslím nejnovější pro tento typ.
Telefon používám na práci. Nevyskakují mi žádné reklamy. Jen se mi zdá pomalý. Baterie celkem jde. I po těch letech má tak 2/3 výdrže oproti počátku ( = s vypnutým wifi a daty asi 2 dny ).
Díky za názory, případně tipy, jak ověřit zdraví mobilu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
iOS úměle zpomaluje zařízení, když se mu zdá baterie poněkud ojetá. Jinak se mi nikdy nestalo, že by…
Rce 08.03.2019 12:57
Rce
aplikace běží v samostatných sandboxech, nemají přístup jinam, než ke svým datům Takhle to funguje… poslední
RedMaX 08.03.2019 17:23
RedMaX

iOS úměle zpomaluje zařízení, když se mu zdá baterie poněkud ojetá. Jinak se mi nikdy nestalo, že by se bezdůvodně telefon nebo iPad zpomaloval. iOS není Android, aby se zaflákal, aplikace běží v samostatných sandboxech, nemají přístup jinam, než ke svým datům.

aplikace běží v samostatných sandboxech, nemají přístup jinam, než ke svým datům

Takhle to funguje i na Androidu. Nicmene se mnohokrat ukazalo, ze v sandboxech jsou chyby, ktere umoznuji pristup jinam. Protoze iOS je closed-source, nikdo nevi a nemuze tvrdit, jestli i tam jsou chyby, ktere umoznuji propojeni dat napric sandboxy. U Androidu se to zjisti diky open-source, kontrolou zdrojaku.

Android se take nezaflaka a nezpomali jen tak sam od sebe. Problem je, ze na Androidu existuje seznam nejruznejsich cinnosti (jako je spusteni telefonu, spusteni wi-fi, zaznamenani hovoru, atd.). tech cinnosti je opravdu mnoho - rika se tomu flagy. Kazda nainstalovana aplikace v telefonu se muze pri libovolnem flagu spustit nebo provest nejakou akci. Hodne aplikaci tohoto systemu zneuziva a nejakou cinnost treba jen overeni stavu provadi uplne zbytecne pri temer kazde akci (provedenem flagu). Logicky teda, cim vic takovychto smirackych aplikaci je v telefonu nainstalovano, tim vic se telefon zpomali, protoze nedokaze vcas reagovat na tolik zbytecnych pozadavku. Nejde pritom jen o nejake amaterske aplikace, ale treba prebornik na "nasrani" se uplne vsude kde to slo byl prohlizec Firefox. (Momentalni situaci neznam, dosla mi trpelivost, Firefox nepouzivam a Android uz je pro me jen nutne zlo, ktere pouzivam, jen kdyz musim.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru