Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divné chování klávesnice

Ano, třeba špatný kontakt a to nejen pod klávesou, ale u připojení do řídicí jednotky klávesnice (čímž nemyslím PC, ale ten počítač, co je v klávesnici zabudovaný a převádí spojení určitých kontaktů (kláves) na data posílaná zcela jiným protokolem do (například) stolního počítače).
Také nemusí být poškozený kabel mezi PC a klávesnicí, ale nějaký ze spojů mezi klávesami a řídicí jednotkou klávesnice, nebo na té řídicí jednotce může být vadný spoj či vadná součástka (ne, že by jich tam bylo moc, ale pár se najde).

Pokud je to nějaká "pokročilejší herní klávesnice", tak ta řídicí jednotka jde často i přeprogramovat, jak přesně se má chovat (tady asi spíš ne).

Podle tohoto popisu https://www.czc.cz/genius-gx-gaming-scorpion-k9-cerna-cz/177464/produkt by měla mít antighosting na některé klávesy, včetně toho W, což nejspíš znamená, že pro jejich čtení používá samostatné spoje, mimo obvyklou "mřížku" pod ostatníma klávesama (kde stlačení tří a více kláves naráz může způsobit efekt stlačení i dalších kláves, kvůli propojení v té mřížce - zajímá-li tě to, dohledej si antighosting a podobně, např. tady je vysvětlený princip https://deskthority.net/wiki/Rollover,_blocking_and_ghosting ) - pak může být poškozený spoj k tomu W a dělat neplechu. Taky může být poškozený přímo ten spínač. Podobně pro ten delete.

Mohlo by pomoct tu klávesnici rozebrat a proměřit, ale to už vyžaduje určité znalosti, zručnost, nějaké minimální vybavení a čas. U klávesnice za pět stovek se ti asi spíš vyplatí koupit novou. (pracující člověk, který to nemá jako koníčka těch pět stovek vydělá snáz, než by se naučil vše potřebné a svépomocí to opravil.)

W je "herní klávesa a tedy více namáhaná, takže její poškození u levné klávesnice není tak divné (v segmentu herních klávesnic to do levných spadá).

Píšeš, že je čistá a na pohled nepoškozená a má rok a půl - můžeš ji tedy taky zkusit reklamovat, pokud se to děje dost často (aby se to projevilo i reklamačním technikům) a dělá to i u jiného počítače (abys vyloučil vliv nějakého viru či jiných mimoklávesnicových příčin).

Pokud už nemáš účtenku, nebo je reklamace příliš daleko a tedy drahá (čas + doprava) v porovnání s koupí nové klávesnice, tak ji můžeš zkusit opatrně rozebrat a prohlédnout podrobněji, buď se ti ji podaří opravit, budeš-li mít štěstí, nebo se aspoň poučíš jak to vypadá uvnitř a pobavíš s věcí, kterou bys jinak stejně vyhodil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny