Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Paranormální probuzení počítače - možná vysvětlení

Potřeboval bych poradit s jednou záhadou, která se mi nestala dřív. Mám počítač v rezimu spánku s Win 10. Byl uspán normálně do RAM z nabídky vypnutí. Bylo od něj odpojeno : USB myš, Displayport,monitor, USB hub - takže naprosto vše kromě DC napětí samozřejmě. tak to dělám normálně. (Wifi nemá)

Po týdnu asi přijdu ke stolu a na stůl mi spadla asi z40cm výšky 100g věc na stůl (například USB nabíječka do 230V) , poblíž ležel i ten minipočítač i jeho AC-DC adaptér.. Asi po 3s jsem si všiml že se roztočil větrák a tedy probudil ( a bez žádného problému. ) Si říkám: dálkové ovládání???

Jak tohle vysvětlit? Protokol událostí nic neukazuje, co by ukazovalo na příčinu probuzení. Powercfg /lastwake také nic jen:

 Wake History Count - 1 
Wake History [0]

(přitom na notebooku třeba při stisku tlačítka je takovýto výpis:

Wake History Count - 1 
Wake History [0]
  Wake Source Count - 1
  Wake Source [0]
    Type: Fixed Feature
    Power Button

Mohlo to být otřesem nebo jen náhoda? Nebo ten otřes spustil něco jiného (nějaké kratičké vypojení kontaktu někde) Proč powercfg neukazuje na žádnou přicinu? Nebo softwarová přičina (timeout režimu spánku přechodu do hibernace, tohle ale bývá v řádu minut až hodin, nebo wake timer co lze nastavit softwarově - probudí uspaný / hibernovaný počítač naplánovanou úlohou)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny