Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zálohovací software

Osobne som preliezol všetky backuppery po skončení podpory pre Ghost od Norton Symantec, ale TOP1 na trhu je u mňa: EaseUS Todo Backup Workstation s prehliadaním zložiek a zbalených súborov *.PBD priamo v Explorer Windows, rozkiknutím myšou (klasika) alebo jednoduchej obnovy súborov live, pretiahnutím myšou kamkoľvek (samozrejme až na nahradenie systémových súborov chránených prístupovými právami alebo načítaných v RAM).

Zálohy bitových kópií robí free verzia pod Linuxom, platená aj pod WinPE, teda žiadne zálohy live, za behu OS, čím retroaktívne nehrozí narušenie integrity metadát pri obnove z Image bitovej zálohy step-by-step.

Pohodlné je vytvorenie v boootmanažéri na pevnom disku primárneho oddielu tzv. dualboot, čím sa nakopne po biose výber EaseUS šipkami kurzorov klávesnice priamo z pevného disku, nemusí sa cpať do mašiny nejaké externé bútovacie médium v prípade náhlej, rýchlej obnovy bitovej zálohy systému, napríklad z druhého logického oddielu alebo pevného disku. (Samozrejme vytvára tiež aj bútovacie, záchranné médium na fleškách a strieborných kotúčoch, ako zicher).

Free verzie bežne stačí, ale Workstation má výhodu pri zmene HW, kedy je možné vykonať obnovu z pôvodnej zálohy s podsunutím nových ovladačov vymeneného HW.

-------

Pre firemné mašiny je tu môj obľúbený moloch, RestoreIT, ktorý podľa časového plánu vytvára automaticky prírastkové alebo rozdielové zálohy komplet systémových oddielov, tiež bi-po-bite, čím cháni systém pred škodnou, napadnutím, malicious resp. akýmkoľvek neželaným zásahom do dát OS ako aj dát na primárnom oddiele:

http://farstone.com/restoreit/

Už nič lepšie na svete nevymysleli.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny