Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pravidelné krátkodobé zamrzání notebooku

Ahoj lidi, budu moc rád, pokud by mi někdo pomohl vyřešit následující problém.

Před 3 lety jsem kupoval notebook Lenovo Ideapad Z50-70 (specifikace - https://www.czc.cz/lenovo-ideapad-z50-70-bila_7/179200/produkt)
Asi před půl rokem jsem začal zaznamenávat rapidní zpomalení, kdy při použití některých aplikací docházelo i k zamrzání. Jelikož jsem necelý rok předtím podobný problém zaznamenal u rodičů, kde jsem následně kupoval nový disk, tak jsem i u sebe usoudil, že je na čase koupit nový. Pořídil jsem tedy Kingston A400 a k němu ještě 1TB HDD, které jsem prohodil s původní DVD mechanikou.
Po výměně jsem provedl čistou instalaci OS a nainstaloval ovladače. Původní problém byl defacto vyřešen, nicméně stále zaznamenávám menší problémy, kdy se jednou za pár minut, řekněmě každých 20min, stává, že jakýkoliv spuštěný program (Office, prohlížeč, video v prohlížeči,...) krátkodobě zamrzne, cca na 10s a následně zase vše bez problému jede. Zkusil jsem ještě na radu zkušenějšího kolegy z práce stáhnout novější BIOS a FW pro SSD, ale říkám si, jeslti by tam tenhle problém nemohlo způsobovat něco jiného, například jestli neodchází RAMky nebo tak.

Dokázal by někdo poradit? Moc díky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny