Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový "HTPC" k TV

Jo ale to jsme pak "jeden o koze - druhy o voze" - nema vubec zadny smysl porovnavat o 2 generace starsi chip a odsuzovat dle nej aktualni. Gemini lake je na samohrajku velmi vhodny kus kremiku - prehraje veskere soucasne formaty az po 4k 10b HEVC - muzu potvrdit. Navic ma fakt minimalni spotrebu:

http://umsle.peklo.biz/img/1531916657.jpg

- tady dukaz misto slipu. Napajeni PicoPSU, a na vstupu do nej je odber 5,6W "v klidu" - s bezicimi Windows 10 a jednim SSD diskem. (pro poradek - tohle PicoPSU ma vstup 12-25V = neplati automaticky ze kazde PicoPSU vyrabi jen ty ostatni napeti a 12V pouze propousti dal beze zmeny. ;-) )Maximalni odber kdyz jsem to zatizil jak to jen slo byl 15W. Prehravani videa - ne, zadny problem:

http://umsle.peklo.biz/img/1543577608.PNG
http://umsle.peklo.biz/img/1543577565.PNG

- jako zajimavost, QSV je funkci komplet vcetne encodingu, byt teda nelze vykon srovnavat s "plnokrevniky". Ale i tak jde treba prevadet fullHD videa pres Hybrid do HEVC rychlosti 30fps.

- jasne, pokud prijde nejaky novy kodek, bude to v loji. Ale to bude jakykoliv soucasny hw, je uplne egal jestli Gemini Lake, nebo nejaky Ryzen. Hrubou silou dnesni kodeky prehravat fakt nejde, a ty pristi tuplem. Dokud bude aktualni HEVC, VP9 (include 10b) + predchudci .h264, VP8 tak naprosto v pohode bude stacit Gemini Lake. (ne Apolo Lake, ktere neumi 10b)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny