Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem google nedovolí přidat kalendář do thunderbirdu nepoznává zařízení,chce kontrolu jakéhosi telofonu

Dobrý den mám problém s Thunderbirdem, Lightningem(kalendárový plugin) a rozšířením(pardon, Doplňky se to zrovna jmenuje) google calendar provider (Poskytovatel google kalendáře), které umožňuje mít kalendáře "živé"(i pro zápis) nejen jako ICS bez pluginu.

Co je zvláštní, svůj kalendář se mi přidat podařilo (současně mám v thunderbirdu můj mail na google). Postup: Kalendář (Ctrl shift C)(volitelně) - Soubor- nový objekt - Kalendář - v síti - Kalendář google - nová identita - zadám muj-mail@google.com, otevře se v thunderbirdu inline html stránka s přihlášením google- převyplněné jméno, další, zadám heslo a mám ho přidaný.

Avšak druhý den jsem chtěl přidat další kalendář (jeden google účet, který je takzvaně sdílený, že k němu má přihlašovací údaje více lidí). Stejný postup. Po zadání hesla to na mě vyflusne, že se nepodařilo provést kontrolu zařízení. Jsou tam různé možnosti, jako použít telefon (si ho mám vycucat z prstů, nebo ho tam někdo, kdo zná heslo zadal a tím "si nahrabal k sobě výsadí právo autentizace" a to mám jako všem psát, jestli náhodou si dávali). Poslalo mi to něco jako, že to na telefon poslalo nějaký ´kód, který mám opsat. Dal jsem zrušit, jinou volbu, a chtělo to po mě něco jako že se musím prokázat, že nejsem hacker.

Nyní se to podělalo až ,tak že ve fázi po zadání jména (v dialogu thunderbirdu) se mi už nezobrazí "inline" html stránka se zadáním hesla. Co dál? Proč i tohle se teď podělalo? je to stejné WTF jako zacyklená google captcha .

---------------


Ověřte, že jste to vy

Zařízení nebylo rozpoznáno. Z bezpečnostních důvodů musí Google ověřit, zda jste to opravdu vy

Zkuste se přihlásit jiným způsobem

    V telefonu nebo tabletu klepněte na Ano
    Získat ověřovací kód na telefonu ••• ••• •22
    Jsou účtovány běžné poplatky
    Zavolat na zadaný telefon ••• ••• •11
    Získat bezpečnostní kód pomocí telefonu nebo tabletu (i offline)
Telefon nelze použít?
Telefon nelze použít:
Pokoušíte se přihlásit v zařízení, které Google nepoznává. Proč potřebujete telefon
Pro účely zabezpečení pomocí telefonu potvrďte, že se přihlašujete vy a ne hacker.Další informace najdete na adrese https://g.co/HelpVerifySignIn (< smrdí https://support.google.com/accounts/answer/7162782 )

Předmět Autor Datum
Moznosti mas dve...bud si zafajkni v rozhrani svojho uctu Google, ze povolujes aj pouzivanie menej b…
fleg 17.03.2019 12:35
fleg
Tak ještě jednou, psal jsem to i v dotazu. Zaprvé to není můj účet, je to "skupinový", má k němu úda…
dřemuška 17.03.2019 13:38
dřemuška
Pokial viem nastavuje Google automaticky, ze necertifikovane zariadenia, programy sa na ucet nepripo…
fleg 17.03.2019 14:29
fleg
a co jako má znamenat cetrifikované zařízení, kde se najde, označí, nebo ho google prohlásí? poslední
dřemuška 17.03.2019 15:06
dřemuška

Moznosti mas dve...bud si zafajkni v rozhrani svojho uctu Google, ze povolujes aj pouzivanie menej bezpecnych zariadeni/rozhrani, alebo sa over cez ten telefon. Svoj ucet mas zviazany s nejakym telefonnym cislom, na ktore bol poslany overovaci kod.

Tak ještě jednou, psal jsem to i v dotazu. Zaprvé to není můj účet, je to "skupinový", má k němu údaje vícero lidí. A žádný telefonní číslo nemám a i kdybych měl, rozhodně bych neprozrazoval googlu. Pokud tedy google te´d posílá SMSky při mém přihlášení z thunderbirdu, tak nevím komu.

Již dříve jsem se k tomuto účtu přihlásil (když jsem se díval do kalendáře). klasicky přes web. rozhraní. Nevím proč teď to nejde, jestli náhoda( google občas takhle trolluje uživatele, že jim dá facku když moc Hledají nebo je prudí neknečnou captchou) nebo že došlo ke změně (tehdy jsem se k tomu přihlašoval před 3 měsíci) nebo prostě tím, že je to přihlášení přes "jinou aplikaci / zařízení".

Již takhle mě pravidelně google "školí", že se mi někdo chtěl přihlašovat do účtu, nebo že mě vítá když jsem údajně použil iphone a ať si nechám zkompromitovat telefon jeho appkou pro iphony nebo že snížené zabezpečení není dobrý nápad (protože abych se mohl STANDARDNÍM IMAP protokolem přihlásit přes telefon, tak jsem si to musel vypnout.)

Pokial viem nastavuje Google automaticky, ze necertifikovane zariadenia, programy sa na ucet nepripoja. Typicky som s tym maval problem prave u Thunderbirdu istu dobu. Riesenie bolo prihlasit sa na ucet cez web a povolit prihlasovanie nedoveryhodnych zariadeni.
To, ze cislo nemas ty neznamena, ze neexistuje. Poziadaj teda niekoho kto to cislo vlastni nech ti ten kod preposle.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru