Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem je rozdíl v kvalitě audiovýstupu Jack notebů a repro-z-monitoru

Je nějaky markantní rozdíl v kvalitě audio výstupu 3.5 jack v notebooku a v přídavném jacku v reproduktoru monitoru (kde do monitoru jde zvuk digitálně,ale pak jackem z monitoru do jednotky reproduktoru a následně z jednotky reproduktoru jackem do mých sluchátek). Ten přídavný repráček stál 500Kč.
Myslím tím harmonické zkreslení, šum, fázovové posuny, při různých hlasitostech a impedanchích běžných sluchátek 8 až 120 ó mú.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud to takhle prožíváš, tak ti nikdo nemůže správně odpovědět. Protože to záleží na konkrétních ko… nový
dsa 17.03.2019 20:34
dsa
Aby nebyl omyl - "reproduktorem" myslím celou jednotku, která má jack vstup z monitoru a jack výstup… nový
dřemuška 17.03.2019 20:47
dřemuška
Aby sa vobec dalo o porovnavani hovorit, musel by mat posluchac aj etalonove usi. Virtual je slovo d… nový
Kilo.Viktor 17.03.2019 21:24
Kilo.Viktor
Zopakuji: ... to záleží na konkrétních komponentách (na MB, v monitoru, popř. v repráku). nový
dsa 17.03.2019 21:32
dsa
Samotný reproduktor v tomto případě není relevantní Pokud je "aktivní" (má vlastní napájení), tak j… poslední
Kachlík 22.03.2019 19:09
Kachlík
Otázka je příliš obecná. Pravděpodobně nebudeš schopný poslechem poznat rozdíl. Fanoušek do audio od… nový
MM_tank 22.03.2019 01:09
MM_tank

Pokud to takhle prožíváš, tak ti nikdo nemůže správně odpovědět. Protože to záleží na konkrétních komponentách. A s repráčkem za 500 to ani řešit nemusíš - pokud to tam někde něčím projde. A "běžná sluchátka" taky pro každého znamenají něco jiného.

Aby nebyl omyl - "reproduktorem" myslím celou jednotku, která má jack vstup z monitoru a jack výstup na sluchátka. Samotný reproduktor v tomto případě není relevantní, protože nehraje (zvuk jde jackem do sluchátek).

A další věc- sluchátka myslím ideální, teoretická sluchátka, která hrajou naprosto přesně., tzn něco jako etalon, ideální zdroj proudu, ideální zdroj napětí, ideální sklo bez disperze, ideální ženu.... snad je to jasné.

Samotný reproduktor v tomto případě není relevantní

Pokud je "aktivní" (má vlastní napájení), tak je už jen tohle obrovský omyl - zvuk prochází elektronikou reproduktoru, a je tedy ovlivněn… Posuď sám rozdíl v ceně repro "za 500,-" a audiosoustavy třeba za 20 000,-, a zkus se ještě jednou zamyslet…
A to vůbec neřeším kvalitu zdroje hudby (vinyl, SACD, ojebané MP3…), kdy s největší pravděpodobností už ten nestojí za nic, a potom řešíš broskvoviny…

Otázka je příliš obecná. Pravděpodobně nebudeš schopný poslechem poznat rozdíl. Fanoušek do audio odsoudí oboje.
Zkrátka ti jde digitální zvuk do notebooku kde ho stejný/obdobný noname čip a obvody kolem něj nasekají na hudbu - úplně stejně jako v ntb. Nevidím tam rozdíl.
Pokud chceš kvalitní DAC převodník nachystej si minimálně 5000 Kč. Tam už budeš mít zodpovězeny i údaje harmonické zkreslení, šum, fázovové posuny, při různých hlasitostech a impedanchích běžných sluchátek 8 až 120 ó mú
např
https://www.alza.cz/aune-x1s-black-d5219198.htm

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru