Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno CMOS baterka na desce - náhrada za 2 tužkové ??

Zdravím. Jde o jedno pc, které je provozováno tím způsobem, že se na něm o víkendu pár hodin pracuje a celý týden, někdy 2 je odpojené od zásuvky, takže se hodně vybíjí baterka na udržování nastavení biosu a nechci ji pořád kupovat a nastavování biosu pokaždé mě nebaví... Mno, možná je to stupidní nápad, ale ta baterka má 3V pokud se nemýlím, takže co třeba zapojit dvě tužkové baterie do série a drátkama propojit s deskou... :?:
Bylo by to IMHO řešení na hooodně dlouhou dobu... Ale třeba to nejde, tak se chci zeptat, než se zakouří z desky :x::-D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Samozrejme sa to da, ak tam povodne bola baterka a nie akumulator (dnes spravidla sa tam dava obycaj… poslední
MM.. 28.07.2008 16:22
MM..

Samozrejme sa to da, ak tam povodne bola baterka a nie akumulator (dnes spravidla sa tam dava obycajna baterka). Nie je s tym ziaden problem. Kontakty pripajkovat, nemusis vymyslat drziaky.
Ale ak to za par mesiacov vybije knoflikbaterku tak je ta doska nahovno, slusna doska zere z baterky len par mikroamperov a knoflik vydrzi aj 2-3roky pri vypnutom PC. Ak ti ta nahovnodoska ale inac vyhovuje, tak kludne pouzi nejake alkalicke tuzkove tie tam musia vydrzat aj 10 rokov :-) Obycajne tuzky tam radsej necpi nech po 3rokoch nevytecu.
P.S: inac existuju tusim aj 3V baterky (mensie ako 2tuzkove), popozeraj v nejakom elektroobchode (conrad apod) ze co maju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru