Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je to přesně s aktualizací BIOSu?

Snad si jsi jist, ze skutecne potrebujes aktualizovat BIOS...

Je nekolik moznosti aktualizaci (zalezi na vyrobci desky)

1) nejpouzivanejsi je nabootovat z diskety a spustit stazeny exesoubor, ktery prepise data z prilozeneho souboru. Je vhodne predtim stary BIOS zalohovat (take pomoci toho programku, umoznuje-li to) a mit nahradni disketu pro pripad chyby na prvni diskete... Dnes se mozna da pouzit flashdisk namisto diskety, pokud to PC umoznuje. Mozna i CD, tam ale nezapises kopii stareho BIOSu "pro strycka prihodu"

2) z windows... Vyrobce desky umoznuje flashovat z prostredi OS Windows. Osobne tomu moc neduveruji, okna jsou dost nevyzpytatelna (hlavne pokud jsou zavsivena a je tam mnoho "hlidacu" sledujicich podezrele chovani). Nerikam vsak, ze to nefunguje...

Nektere desky maji i zalozni BIOS (at virtualni nebo fyzicky) pro pripad krachu primarniho. Nevim vsak, jak je to osetreno v pripade spatneho flashnuti.

Takze rada - zjisti si na strance vyrobce sve desky moznosti flashnuti. Tam by to melo byt presne napsano. Dale kvuli zvyseni bezpecnosti pouzit UPS (minimalizace vypadku napajenni).
Sice se zda, ze je to jen maly blby programek, ale spatne preflashovani muze mit za nasledek znefumkcneni cele desky (vcetne moznosti nabootovani).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny