Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem počítač nenabíhá

zdravím potřeboval bych poradit. zapnu počítač bedna se rozsvítí, ale na monitoru mam hlašku nebyl zjišten žadny signal a windows ani nezačne nabíhat. počitac běží ale na bedně nejde vypnout a vzadu ani nesvití vstp kabelu k iternetu ani na modemu nesvítí kromě poweru nic. moc tomu nerozumim, ale nemohlo by to mít neco společného s procesorem? díky za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Možná pomůžu....něco podobného se mi stalo před měsícem....že jsem přes elektro /povolání/ tak jsem…
Ferko 30.07.2008 14:15
Ferko
je to ten případ, kdy se předpokládá že se pc zdroj jen uspává (jako televize). jenže někdo pc odpoj…
lední brtník 30.07.2008 23:32
lední brtník
A proč bych měl cpát nenažranému ČEZu peníze za něco, co pro mne nedělá? Tři takto spící počítače se…
knowhow 31.07.2008 11:25
knowhow
Ty mas doma nejake nahravacie studio a vypoctove stredisko? :-) Moderne monitory by mali mat v stand…
MM.. 31.07.2008 13:14
MM..
Ano, mám. A všechny spotřeby mám změřené.
knowhow 31.07.2008 18:02
knowhow
Ake mas monitory ze zeru 7W v standby? Cim si to meral?
MM.. 31.07.2008 18:08
MM..
Dva monitory CRT(2x7W) a jeden LCD(4.5W). Měřeno wattmetrem Merox. Ale nemohu se zbavit pocitu, že d…
knowhow 31.07.2008 18:55
knowhow
Tak CRT z muzea maju 7W v standby to mas pravdu. A preco nenapises znacku a typ toho LCD? P.S. si p…
MM.. 31.07.2008 19:47
MM..
Pro vás mladé je všechno starší dvou let už muzejní kus. Jo a ten LCD je Acer AL1916W.
knowhow 31.07.2008 22:23
knowhow
Hej jasne, mlade som :)) Som zazil aj taku elektroniku ktora zrala pozehnane a mozno si este vtedy a…
MM.. 01.08.2008 13:49
MM..
Ono tam nejde jen o PC a monitor, ale taky třeba síťový switch, router či jiný blbosti na příjem net…
Prasak 01.08.2008 14:02
Prasak
Ano ved aj ja to tak doma mam urobene :-) Ja mam na tej predlzke tlaciaren, DSL modem, PC, monitor.… poslední
MM.. 01.08.2008 14:07
MM..

Možná pomůžu....něco podobného se mi stalo před měsícem....že jsem přes elektro /povolání/ tak jsem zkoumal a došel jsem na vadnou baterii co drží BIOS!!!! PC je 1 rok starý a baterie by měla ještě vydržet 4 roky....ale bohužel....po koupi nové cca 40.- PC chodí bez problémů...

je to ten případ, kdy se předpokládá že se pc zdroj jen uspává (jako televize).
jenže někdo pc odpojuje úplně vypínačem na prodlužovačce, a ta knoflíková baterka se snaží napájet něco, co mělo původně jet z jediné neuspané větve ve zdroji. výsledkem je předčasně odejitá baterka.
řešení - např. úplně odpojovat napájení jen během bouřky (včetně netového připojení). ale každý má své priority a důvody.

tomu tazateli bych taky doporučil při vypnutém/odpojeném pc vyndat a zpět vrátit grafiku, ramky, překontrolovat zasunuté konektory, a viz předkolega - pokud má čím, změřit baterku.
pípe to nějak po zapnutí nebo úplně mrtvo?

A proč bych měl cpát nenažranému ČEZu peníze za něco, co pro mne nedělá? Tři takto spící počítače sežerou cca 33W, k tomu tři monitory po cca 7W, čtyři televizory, čtyří videorekordéry plus nějaká ta přídavná zařízení a je z toho neužitečných 150W, 24 hodin denně, 365 dní v roce. Tak si to při současné ceně za elektřinu spočítej. A bude hůř!

Dva monitory CRT(2x7W) a jeden LCD(4.5W). Měřeno wattmetrem Merox. Ale nemohu se zbavit pocitu, že děláš za provizi skrytou reklamu některým "moderním" produktům. Tak mne nechytej za slovíčko, v tom netkví podstata mého příspěvku.

Tak CRT z muzea maju 7W v standby to mas pravdu. A preco nenapises znacku a typ toho LCD?

P.S. si pozri akekolvek slusne moderne produkty, napr. googlom za 3sekundy najdene http://www.hifi-regler.de/shop/sony/sony_kdl-46w200 0.php?SID=1ab136ea3d25ed10e99f90dcebf08a48 aj ked sony nemam moc v laske, ale v standby ma odber 0,3W. Tak to je u slusnych dnesnych produktov. Ptz pred nejakymi par rokmi sa v ramci setrenia ziv.prostredia vyrobcovia zacali sustredit na stlacanie standby pod 1W. Preto pisem ze moderne vyrobky od slusnych firiem maju pod 1W. Ked chces mat doma vypoctove stredisko a sklad zapnutej historcikej elektroniky, tak ano zere ti to v standby 150W :)

PC zere 10W ak je vypnute aj nove ("moderne":) PC, takze vypinat PC z 230V je rozumne. Uz som to pisal.

Hej jasne, mlade som :)) Som zazil aj taku elektroniku ktora zrala pozehnane a mozno si este vtedy ani nevedel ze existuje nieco ako pocitac. Ale nebudem to skladovat a uz vobec nie zapnute a potom lamentovat ze potrebujem sukromnu elektraren :))
A monitor znacky Acer k tomu sa radsej nevyjadrujem, lebo by som sa musel scenzurovat.

Ono tam nejde jen o PC a monitor, ale taky třeba síťový switch, router či jiný blbosti na příjem netu, nebo taky repráky. To taky žere permanentně po 5W. A na co by to jelo, když PC je vypnutý? Jedna prodlužka to vypne všechno najednou. Když to dáš dohromady, tak to má "naprázdno" nějakých 25W a to taky neí zrovna málo.

Ano ved aj ja to tak doma mam urobene :-) Ja mam na tej predlzke tlaciaren, DSL modem, PC, monitor. Jeden cvak a spotreba = 0.
Router/modem ak ho clovek nevypina z 230V tak vpodstate vkuse bezi, nema standby, takze zere. Ak ale niekomu smejddoska vybija rychlo knoflikbaterku, tak si musi najprv prepocitat ze co sa oplati viac ci kupovat baterku alebo platit standby :)

Ja som skr reagoval v zmysle ze naco mat 3xPCs monitorom a 4xvideorekorder v standby a este k tomu stare z doby ked vyrobcovia kychali na nejake setrenie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru