Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zavirovaný počítač

WInXP home, s placeným AVG. Mailem přišla příloha, ketrá skoro vypadala na fakturu, jak nám chodí z Německa. Uložil jsem ji, pro jistotu oskenoval AVG a když byla v pořádku, pokusil jsem se ji otevřít.
A pak se začaly dít věci. Nejdřív to vypnulo firewall, pak se začalo cosi instalovat. restartoval jsem to. Teď můžu jen do nouzového režimu. Vypadá to na Antivirus XP 2008 + nějaké trojany. Flasku můžu připojit, jinak se nedostanu ani do nouzového režimu s prací v síti. Superantispyware cosi vyhazel, 4 systemove soubory ve Windows\system32 byly zmeneny. AVG ani NOD teď nic nenajde.
Volal jsem na podporu grisoftu a že prý mám spustit kompletní sken, ale že na druhém PC mám taktéž stažený ten soubor s virem a jsem schopen jim ho přeposlat, to odmítli. Nezajímal je ani název virů. Slíbili poslat jakýsi soft, spustitelný v Dosu, ale nic se neděje. Kruci, tak proč jim firma platí multilicenci na 15 PC?

No já to shrnu:
PC teď lze spustit pouze do nouzového režimu, CO byly pozůstatky souborů, tak to vypadalo na Antivirus XP 2008 a když se v nouzovém režimu podívám do virového trezoru, tak tam dnes vidím ještě tyto trojské koně: Generic_C.OYJ, SHeur.BZRI, FakeAleret.BG.
Jo a ještě se musím přiznat. Jsou tu 2 identické počítače. A když nic nepomáhalo a Grisoft dělá mrtvého brouka, vzal jsem z druhého ty změněné syst. soubory a a nakopíroval do toho zavirovaného (Windows\system32\ kernel32.dll, user32.dll, shell32.dll, ntoskrnl.exe).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Osvědčil se mi Combofix a opětovné projetí aktualizovaným antivirem po aplikaci Combofixu. http://ww… poslední
nononot 29.09.2008 11:10
nononot

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru