Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zhasíná monitor

"monitor elektrostaticky zapraská" - čili skleněný monitor. u něj je blikání při refresh 60hz tak šíleně vidět, a zároveň je to tak škodlivé pro oči, že vůbec nemá cenu ten krám spravovat - lepší je rovnou všechno vyhodit a dělat něco zdravějšího, třeba poslouchat veřejnoprávní rozhlas.

pokud nemáš doma rádio, nudíš se a chceš tomu dát ještě šanci, smiř se s tím že tvoje instalace windows je po smrti (chyby v některém SW =normální, restart pc...) a přijde celá smazat.

- svůj disk musíš vybrat ven, připojit jako druhý přes šuplík nebo usb k jinému pc, a stáhnout data která chceš zachránit. rozhodně tě nepodezírám že bys měl dělený systémový a datový disk jako to mívají normální lidi, čili bez pomoci jiného pc se neobejdeš.
- disk vrátíš, nabootuješ z originálního instalačního cd, zvolíš úplně novou instalaci, pokud je tam dotaz zda starý oddíl před použitím zformátovat, potvrdíš ano - jinak instalaci zastavíš a začneš shánět nějaký normální partition manager pro rozdělení a formátování disku.
- pro windows nenecháš celý jediný oddíl pro systém+data na jedné hromadě. zatímco systém jde zas nainstalovat, data těžko vytvoříš znovu. čili pro systém zvolit třeba 20gb, a ze zbylého místa vytvoříš logický disk pro data.
- do windows nainstaluješ poslední service pack, ovladače k chipsetu tvého boardu, drivery k ostatnímu hardware, u skleněného monitoru nastav refresh 85-100hz. drivery máš na cd k boardu, detailní názvy hw máš na fakturách k pc (jde to zjistit i dosovými programy).
- doinstaluj ostatní soft.
- účet administrator si nech jen pro instalaci. pro připojování na net si zřiď jiný účet který nebude mít instalační práva (obrana proti virům i tvému ničení systému).
- a je to.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny