Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC literatura

Dobrý den, mohli byste mi doporučit nějakou knihu/www stranky o pc hardwaru pro začátečníky?A i pro pokročilé :-P Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nebo zajít do knihovny a půjčit/prolistovat si knihy (do vyhledávače knihovny zadat "hardware") - vi…
VN 07.08.2008 18:33
VN
Popřípadě časopisy jako Computer, Chip ehm, to bych nerekl, tam pisou jen to co si kdo zaplati, tak…
Redmarx N 08.08.2008 14:43
Redmarx N
Ale nepřehánějte... Vzletné fráze umí, s prominutím, vypustit z pusy každý, což jste právě bohužel…
VN 08.08.2008 18:47
VN
No tak já za sebe třeba vzpomínám na oslavný článek nově otevřeného servisu Acer v Brně. Bylo to v C…
Kurt 08.08.2008 18:53
Kurt
Tak tak, z dobře informovaného zdroje jsem například kdysi slyšel jak např. ve Stereo&video prováděj…
strejdabrabenec 08.08.2008 19:38
strejdabrabenec
Nonono! Alcatel 302 byl první mobil mé nynější manželky a display přečetla i z 20cm! (vím přece, jak…
Kurt 08.08.2008 19:42
Kurt
To je otázka jestli manželka ví jak vypadá skutečných 20 cm. My co je cíleně dezinformujeme je dokáž… poslední
strejdabrabenec 08.08.2008 20:25
strejdabrabenec

Nebo zajít do knihovny a půjčit/prolistovat si knihy (do vyhledávače knihovny zadat "hardware") - viz:

http://www.kfbz.cz/katalog/hledani.php?typhled=G&la ng=cze&strana=0&diakr=1&global_search=hardware

Popřípadě časopisy jako Computer, Chip, jednodušší pro začátečníka Svět počítačů, Počítač pro každého atp., ve kterých jsou aktuální věci/novinky - ty se v knihovnách vyskytují v obrovském množství a je to zadarmo (tedy za mírný povětšinou roční poplatek 100 Kč)! :))

Ale nepřehánějte...

Vzletné fráze umí, s prominutím, vypustit z pusy každý, což jste právě bohužel předvedl. Buď v tomto případě řekněte, že je nějaký časopis špatný a v čem nebo pouze konstatujte, že je Vám nedostačující a z jakých důvodů - to mi přijde fér ;-).

To, že mimo jiné obsahuje i reklamu (pokud máte toto na mysli), není nikterak informačně ochuzující pro jakékoliv periodikum jako takové, pokud není touto skutečností jaksi zavázáno "ála revanš", čímž by se minimálně u odborné veřejnosti ztrapnilo a v případě nenápravy časem i skončilo (nemluvím o "bulváru"). Každý časopis má své určení pro koho je a míra informací/odbornosti/obšírnosti/hloubky [atp.] tématu je tomu povětšinou uzpůsobena.

S pozdravem

No tak já za sebe třeba vzpomínám na oslavný článek nově otevřeného servisu Acer v Brně. Bylo to v Computeru. Takové ty řeči, že opravy odcházejí do 5 dnů a vrací se jich mizivé procento, atd. Shodou okolností tou dobou jsem s nimi řešil problém, že nedokázali ve lhůtě 30 dnů vyměnit disk v notebooku, protože jej neměli....
Není nad osobní zkušenost, těmto "odborným" časopisům věřím sotva titulek. Že jsou některé články psány na objednávku a nepopisují skutečnost zkrátka popřít nelze.

Tak tak, z dobře informovaného zdroje jsem například kdysi slyšel jak např. ve Stereo&video provádějí testy elektroniky. Když test dopadne dobře, recenze kladná, výrobek jim výrobce/distributor ponechá. Když jsem ještě v dávných dobách prodával mobily, Alcately měly 30% poruchovost, prostě hrůza. V odborném časopisu jsem si přečetl odpověď na dotaz čtenáře co si má koupit za telefon aby byl spolehlivý. Odpověď odborníka zněla...Alcatel. Myslel jsem že vyletím z kůže. Později zblbli snad polovinu národa vynikající recenzí na Alcatel 301-3. To že na displeji nebylo možné nic přečíst z větší vzdálenosti než 15 centimetrů všem došlo až když ten úžasný telefon měli doma. Když tedy nebyl zrovna v servisu. ]:)

To je otázka jestli manželka ví jak vypadá skutečných 20 cm. My co je cíleně dezinformujeme je dokážeme časem přesvědčit že i menší míra je 20 cm. ]:)
Ano, Sagem také chválili, vzpomínám si. Výborný telefon nabitý funkcemi. Průměrná životnost 2 měsíce. ]:) Distributor to myslím ani nerozdejchal a v ČR to zabalili, pokud si vzpomínám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru