Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi 2.7 MB/s místo 11 MB/s ( maximum "150Mbps")

- To já nepopírám, že při "přenosovém režimu s deklarovanou linkovou rychlostí" 150Mbps to jede 11MB/s. To beru jako etalon (při ideálních podmínkách, dostatek signálu) - skutečná přenosová rychlost dat.
- V ničem jsem se nehrabal, pouze jsem si na druhém konci otevřel Share (win7 SMB) a kopíroval sobě (tedy kromě toho, že na routeru a noteboocích mám natvrdo 2.4GHz, daný kanál a 20MHz)
- Samozřejmě že rychlost přenosu dat měřím při dostatečně velkém souboru (aby přenos probíhal min 5 sekund například), šlo o 3GB za 18 min. Když vidím, že v časovém okně 10 sekund je rychlost stabilně 2.7MB/s, tak jsem si jist.
- Datová vrstva je vidlácký termín, správně by to je rychlost zápisu souboru například nebo goodput, když mám být přesný.
- Peer to peer taky upřesním, na 1 notebooku běžel hostednetwork access point a druhém byl k němu připojen a přenos probíhal z jednoho a druhý (správně by to bylo ad hoc, ale to už windows 8 hází klacky pod nohy a pod win10 to ani nejde snad, tam v rámci modernizace hajzlové uděli jiný model driveru, že dokonce ani nejde hostednetwork, ale nedám za to tvrzení ruku do ohně.). Tady to běželo z notebooku do wifi routeru (v roli AP) a z něj (logická funkce switch, i když jedno rozhraní je wifi, druhé Ethernet kabel) kabelem do NTB. Mohlo to být ještě horší, že by to šlo wifinou oběma směry, to jsem netestoval (protože druhý notebook tak mizerný wifi, že se sám odpojuje)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny