Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi 2.7 MB/s místo 11 MB/s ( maximum "150Mbps")

Notebook (pouze jeden má wifi), je ale v místnosti , nevím, jak přesně se signál šíří, ale myslím, že se zdeformuje zdmi prostoru místnosti tak, že nelze nijak předpovědět, jak to pujde a jak ho nasměrovat, aby to šlo nejlíp. Spíš si myslím, že to bude nějaký všesměrový guláš.
Antény routeru jsou ortogonálně zapojené, (jsou tři, trochu nerozumím proč, když streamy jsou 2, ale asi je to tam nějak hybridně, jde o simultání 2.4&5Ghz wifi, možná v tom hraje i nějak roli asymetrické MIMO, že počet streamů a počet antén nemusí souhlasit, záleží také na směru komunikace), takže minimálně jeden disk míří nahoru do patra.

Ale moje představa je taková, že v prostoru v místnosti (krychle s betonovým pláštěm, notebook uvnitř) a router venku (+ odrazy od jiných místností, když signál uteče dřevěnými dveřmi a půjde po schodech) si myslím, že na nějaký přímočaré šíření (s ohledem na měřítko lambda) se tady asi nepočítá. Pokud bych do toho zatáhl router (který ani není potřeba, zbytečný kus hardwaru navíc), dokonce by rychlost se ještě zpomalila, protože router by musel přijímat data přes wifi a zároveň vysílat (což teď vysílá po Gb LAN)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny