Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pomalej pc

furt špatne, nejaké Recovery preplácačky.

Musíš sa zbaviť v prvom rade sektoru so zavádzačmi, binec v UEFI/GPT/MBR na aktívnom a primárnom sektore. https://cs.wikipedia.org/wiki/Master_boot_record

Bútpvacie ISO W10 má nástroj; Diskpart.exe - "list" príkaz Clean, s ktorým zmažeš tzv. Nultý sektor na pevnom disku systémového oddielu. Až následne sa formátuje tabuľkou NTFS systémový oddiel.
https://www.windowscentral.com/how-clean-and-format-storage-drive-using-diskpart-windows-10

Tiež v II. rade pred týmito úkonmi resetni, vyskratuj Jumperom alebo pod CMOS peckou nejakým metalom Bios do výrobného nastavenia. Dôvod je ten, že OS Windows 7/10 mohol zmeniť nastavenia Bios, aj tak urobil, ani o tom nevieš. (Odpoj PC od veškerého napájania, použi rukavice alebo sa uzemni, statická elektrika je sviňa).

Až "usadíš", zmažeš prvý sektor na pevnom disku, ako aj Bios uvedieš do výrobného nastavenia, začni inštalovať W10 z ISO vyrobenej na bútovacej Fleške. Plne automatická robota cca na 45 minút aj so záplatovaním desiny do finálnej podoby.

V každom prípade nešpekuluj s čipsetom, ale sa pevne pripoj počas inštalácie káblom k modemu pripojený na net, lebo inteligentný OS W10 si zabudovaným Inštalátorom už počas rozbaľovania dát na disk ošahá na nete a spriaznených serveroch akamai, vešekeré potrebné a najnovšie ovládače pre tvoj HW.

Až by ti náhodou po inštalácii blbol OS W10, až potom sa venuj origoš výrobcu čipsetu a iných driver čipmánkov pre tvoj HW.

Moc veci komplikuješ, nabaľuješ nový a nový svinčík nielen na zavádzač prvého sektora pevného disku, hlavne v prípade molocha GPT. (Osobne kašlem na GPT, UEFI. Idem stále na MBR lebo je to jednoduchý zavádzač, neboptná na prvom sektore a tiež z dôvodu, lebo si vyladím OS Windows, zbavím ho už priamo z ISO SW zn.: nlite bloatware, apps, telemetrie, ceip, appraiser, cortana, bing, store, onedrive, defender, u.s.w., a následne vyrobím Image, bitovú zálohu systémových oddielov pevného disku niekam po ruke, bokom).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny