Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stříbrný vs. černý ThinkPad

Při návštěvě firemní prodejny Lenovo mě zaujalo stříbrné provedení NB ThinkPad, které vypadá mnohem lépe než klasické černé provedení. Prodejce mě však upozornil, že stříbrná verze se spíše ošoupe a poškodí než klasická černá a při dalším vyptávání jsem zjistil, že tak bylo usouzeno na základě zkušenosti jednoho zákazníka, který ovšem nosil kovové hodiny a různé náramky, takže to není až tak směrodatný poznatek.

Jaké máte zkušenosti v tomto ohledu s používáním stříbrných NB a nejlépe s nějakým stříbrným ThinkPadem? Třeba v článku http://notebookblog.cz/technika/postrehy/nemam-rad-hlinikove-notebooky/ také moc hliník nechválí, ale v diskuzi po tím to již tak černobílé není.

Předmět Autor Datum
To snad zalezi jak se k zarizeni chovas a okteré kovové casti jde presne. V pripade ze jde o hlinik… nový
XoXoChanel 30.03.2019 13:25
XoXoChanel
Tak třeba by mě zajímalo, jestli to není jenom nějaké konstrukční opomenutí u stříbrné varianty Thin… nový
jege 30.03.2019 13:33
jege
- Primo u toho modelu ktery mas namysli nevim (nevim jakou pouzivaji slitinu, kov) , ale u treba tok… nový
XoXoChanel 30.03.2019 13:44
XoXoChanel
Jinak primárně se jedná o https://www.lenovoonline.cz/notebooky/lenovo-thinkpad-l390-yoga-stribrny/1… nový
jege 30.03.2019 13:34
jege
Nikdo nemá zkušenosti se stříbrným ThinkPadem? :-/ nový
jege 30.03.2019 21:28
jege
Mám zkušenosti s červeným. Ošoupe se děsně i při normálním slušném zacházení. nový
jirka44 31.03.2019 07:23
jirka44
To ale asi nebude ThinkPad, co? Edit: Tak i červený ThinkPad existuje: https://channelworld.cz/hard… nový
jege 31.03.2019 12:24
jege
Byl to ThinkPad. A měla ho v užívání učitelka. Stejný měla slečna učitelka v seriálu Ulice... nový
jirka44 31.03.2019 12:34
jirka44
Otázka je, jestli "stříbrný" znamená skutečně hliníkový. Máme doma už řadu let "stříbrný" noťas, kte… nový
IQ37 31.03.2019 12:47
IQ37
v práci mám dosluhující hliníkový hp elitebook. i když je to jen 14", je těžký jako kráva, dali do n… poslední
lední brtník 31.03.2019 15:27
lední brtník

To snad zalezi jak se k zarizeni chovas a okteré kovové casti jde presne. V pripade ze jde o hlinik (magnéziové slitiny, carbon ) tak preferuji "stribrny" ma to své vyhody, plasty moc nemusis, hlavne u premiovych produktu.
PS: Vybirej podle vlastnich preferenci, né tech druhych, jestli NTB budes hodne prenaset etc, palstikové telo se muze déle zachovat a nejdou na nem videt tak skrabance..

Tak třeba by mě zajímalo, jestli to není jenom nějaké konstrukční opomenutí u stříbrné varianty ThinkPadu, který se dělá jenom asi poslední 2-3 roky nebo jestli se třeba NB poškrábe i od knoflíčků na košili. Třeba o japonských autech se tvrdí, že mají velmi tenkou vrstvu barvy, kterou lze lehce poškrábat a dle mých zkušeností je tomu opravdu tak - stačí při otvírání dveří opřít kartonovou krabici o karoserii vedle dveří a už je tam bílý škrábanec ...

- Primo u toho modelu ktery mas namysli nevim (nevim jakou pouzivaji slitinu, kov) , ale u treba tokové "Microsoft Surface", nebo i "iPadu" ktery se mi vecne nekde pohozen vali, nejak vyrazné stopy po posrabani nejsou i po roce aktivniho uzivani a povalovani.
* Treba ta Surface kdyz ji prenasim z prace domu a naopak, vzdy zavadim o nejakej zip, knoflik nebo tuzku etc, i po dlouhé dobe uzivani ty mikro skrabance musis vylozene hledat. Jestli vyrobce pouzil nejaky odolny kov, bych o to nejak strach nemel.
[86436-sip-png]
[86437-msur-png]

Otázka je, jestli "stříbrný" znamená skutečně hliníkový. Máme doma už řadu let "stříbrný" noťas, který je ovšem z plastu se "stříbrnou" úpravou. Mimochodem - ani po letech není nijak poškrábaný (možná to moje polovička nemasíruje náramky a prsteny).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru