Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PCI Serial Port + SAS Controller - nejsou drivery, upozornuje Device Manager / HP z420

Samozrejme, uz jsem ti to naznacoval vyse. Dosavadni HDD muzes zapojit do SATA portu na zakladni desce bez potreby PCI radice pro RAID.

bohuzel ten SAS disk po zapojeni do SATA nefunguje, tak jak sem se obaval o neco vys, takze jsem LSI kartu zapojil zpatky. kazdopadne pro ni jsem driver mel, kdyz jsem ji vytahnul, problem s drivery to nevyresilo.

kazdopadne jsem ale zapojil SSD klasicky do SATA na MB, vypnul sem RAID a to vedlo k vyssim rychlostem, moznosti zapnuti RAPID mode (jestli to k necemu je) a taky jsem nyni schopen tento disk defra... pardon Trimmovat, coz predtim neslo.

takze uspech, ovladace jsem doinstaloval, zadne vykricniky tam uz nestrasi.

mam jeste jeden dotaz, mozna se hodi zalozit nove vlakno, ale je to malickost. heslo BIOS.

kdyz uz sem byl v tom zbavovani se RAIDu, rozhodl jsem se to vzit jednodussi cestou a rovnou preinstalovat OS, to mi alespon umoznilo hardware encryption od BitLockera. oboje se zdarilo ale rikal sem si, ze bych si zahesloval BIOS, tedy UEFI. nemam tento PC na uplne bezpecnem miste, za to na nem mam citliva data. nevim ceho vseho se de stelovanim bios dosahnout, kazdopadne StartUp ani Setup password mi nejdou nastavit. kdykoliv je nastavim a ulozim nastaveni, tak jednak nefunguji, nejsou vyzadovana a druhak pri opetovnem otevreni UEFI se to tvari, jak kdybych je nikdy nevytvoril >> pri kliknuti na nastaveni hesel se neotevre dialog vyzivajici k zadani stareho a noveho hesla, ale pouze k zadani noveho.

vic o tom, jak vypada nastavovani hesel v mem uefi

support.hp.com

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny