Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozmazaný monitor

Může to být vadný kabel, ale pokud ten kabel byl dodaný s monitorem, nečekal bych zradu. Já se s tím třeba setkávám u jednoho počítače, který normálně běží bez monitoru (nepotřebuje nic zobrazovat), ale občas ho potřebuju nějak zkorigovat (zůstane mi na něm něco viset při startu a podobně) a k tomu účelu mám desetimetrový VGA kabel, který je ale dost mizerný (však jsem ho koupil za dvacku v bazaru jako třímetrový, když jsem scháněl metrovou prodlužku) a možná někdy fungoval přijatelně na 640x480. (S lepším 15metrovým kabelem za pětikilo projde i full HD bez úhony.)
Napadá mě zkusit menší rozlišení, windows dovolí nejmíň 800x600, pak už se musí na to složitějc (ale i ve windows 7 se dá nastavit 320x200, jen se s takovým rozlišením nedá systém moc používat), také zkusit menší snímkový kmitočet, tím by se zmenšila šířka pásma, ale to se nastavuje ještě hůř než menší rozlišení. Zkontrolujte v dodaném manuálu, jaká rozlišení a snímkové kmitočty má monitor podporovat. To jsem radši udělal sám v návodu píšou: Please notice that your display works best at native resolution of 1920 x 1080 @ 60Hz. For best display quality,please follow this resolution recommendation. (Takže 1920 x 1080 při 60 Hz by neměl být problém, právě naopak.)
Pokud je to nový monitor a ten předchozí fungoval, mohla by to být i chyba monitoru, ale to by chtělo vyzkoušet ještě na jiném počítači nebo notebooku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny