Předmět Autor Datum
Určitě HDMI. Jsi si jistý, že to přes USB-C vůbec bude fungovat? nový
Wikan 19.04.2019 16:12
Wikan
ano, hdmi i podle mne je lepší. Jenom HP tady v manuálu doporučuje přímo usb-c pro externí display.… nový
bluenite 19.04.2019 16:28
bluenite
dvi-d -->> hdmi v nb nefunguje ve fhd, pouze 1280. Win10 vidí 2.monitor jako obecný pnp. ... metoda… nový
bluenite 20.04.2019 13:01
bluenite
Mám tuhle redukci (akorát od Gigabyte) a funguje bez problému. Mimochodem ten notas má jaké rozlišen… nový
jezekhifi 20.04.2019 18:29
jezekhifi
co znamená "pro ten monitor"? Nebude to fungovat vůbec, nebo je nějaká naděje? Ovladač, nebo Win10? nový
bluenite 22.04.2019 22:51
bluenite
Tyto kabely používám běžně, koupil jsem je akorát u konkurence levněji (tehdy jsem nějak rekonstruov… nový
ml1 23.04.2019 14:44
ml1
Mě nemusíš poučovat. I mezi kabely hdmi je rozdíl v kvalitě obrazu. A Kabel nemuže být digitální, to… nový
jezekhifi 23.04.2019 16:35
jezekhifi
Tak jsem se těšil, že jsem záležitost vyřešil redukcí: https://www.lan-shop.cz/redukce-dvi-d-m-dual-… poslední
bluenite 29.04.2019 23:32
bluenite

ano, hdmi i podle mne je lepší. Jenom HP tady v manuálu doporučuje přímo usb-c pro externí display. Tak nevím, jestli to není spíš marketingový trik, aby to rozšířili. Mně se jedná o kvalitní obraz především. btw již jsem viděl pár "kvalitních" obrazů i přes hdmi. Záleží i od kabelu...
Čím dražší, tím lepší? Co třeba tento:https://www.alza.cz/akasa-dvi-d-na-hdmi-2m-d2269114.htm
Mělo by to fungovat v pohodě?

Tyto kabely používám běžně, koupil jsem je akorát u konkurence levněji (tehdy jsem nějak rekonstruoval svá zařízení, tak jsem jich koupil pět pětimetrových po asi 69 korunách v mironetu). Nezaznamenal jsem žádný problém, notebook nebo počítač použije to největší rozlišení, jaké monitor nebo televize umí (u mě 1920x1080), buď rovnou, nebo po domluvě.
4K kabelem HDMI neprojde, respektive neprojde to tou redukcí (hádám, že když jsou televize a přehrávače 4K že nějaký způsob, jak to do toho kabelu narvat existuje), protože ta přenáší jen jednu půlku obrazu, na 4K je potřeba DVI dual link, tedy DVI, který má zapojené všechny signály (mimochodem HDMI dual link sice existuje, ale nepoužívá se (vypadá jinak - je větší), obyčejné HDMI nikdy neni dual i když to prodejci s oblibou píšou). S tím jsem soupeřil, když mi v zaměstnání pořídili nový počítač, tak k monitoru byl dodaný akorát displejport (to nemá počítač) a hdmi (tam šlo jen full HD). Tím jsem zjistil, že veškeré kabely, co mám od starých monitorů jsou jen single, ale i ten nejlevnější, co jsem si koupil, vyhověl (stál cca 80 korun v mironetu a nic u něj neslibovali ... vůbec ten mironet byl na kabely nějak lepší sortimentem i cenou, ale když na něj těď koukám, tak mi to nepřijde).
Jinak na kabelu nechci říct, že nezáleží, samozřejmě záleží, ale určitě ne, že by levnější měl horší obraz. Jak je to digitální, tak prostě signál buď projde, nebo neprojde. Neni to jako u analogu, že se nejdřív objevují duchy a rozmazané obrysy a pokračuje to až do nekoukatelnosti. Prostě obraz je nebo neni, pak je tu ještě něco mezi tím, tj. že obraz vypadává, nebo jsou v něm zelená nebo fialová místa (to jsem řešil u 15 metrového spoje, stačilo ubrat barevnou hloubku namísto 32 jen 24 nebo snad 16 bitů, fullHD jsem se vzdávat nechtěl).

Tak jsem se těšil, že jsem záležitost vyřešil redukcí:
https://www.lan-shop.cz/redukce-dvi-d-m-dual-2x-dvi-d-f-dual-30-cm-59163
Po připojení je ale obraz rozbitý, plný zelených a červených teček. Prostě ten krám je nepoužitelný. Divné je, že se tohle neděje pokaždé, někdy to jde normálně. Jde zřejmě o vadný kus, nebo to souvisí s něčim jiným? OS nebo ovladačem grafiky třeba? Nebo jiná značka by mohla být lepší? Jestli ano, má někdo tip, který by mohl fungovat lépe? Stejně jsou to všechno čínské šmejdy, tak nevím.
díky za případnou radu
Petr

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru