Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Monitor nema signal

- Chtelo by to oddelit SW|OS problém od mozného problému s HW.
- OS (problém s ovladaci) jde vyzkouset vice zpusoby. Nejlépe zkusit nejakou Live_verzi OS, na internete je spusta Live_OS ke stazeni zdarma. Minimalne alespon spustit Windows v Safe-Mode bez pouziti driveru (ovladacu)

[Ubuntu na stazeni] : https://www.ubuntu.com/download/desktop (jestli mas problém s pripojenim, nebo pomali internet, stahni klidne na misto jen "Debian"). U Debianu mam jen mensi obavy s HW kompatibilitou kterou potrebujem otestovat.
* Dejme tomu, vytvoris bootovaci USB klic, spustis Ubuntu Live (bez instalace) a pak uvidis sam, jestli ti bude vypadavat obraz a bude doprovazen anomaliemi jako ted, bude zrejme problém v HW.

- U HW problému, prvni zkotrolujes stav komponentu na zkladni desce, teploty, zapojeni, disk, napajeni. Nasledovne zdroj etc. Uved minimalne jaké mas teploty pri tom vypadu.
"Ale jak to mam vedet kdy mi vypadne obraz ?" Programy na mereni teplot, maji zpravidla moznost tzv LOG ktery kdyz spustis, tak zapisuje v pozadi do zvoleneho souboru stav teplot.
* Zapisovat bude i po tom co ty nic nevidis na obrazovce. Tak kdyz pak restartujes PC, tak muzes nahlednou jaké teploty jsi mel.

- Windows uklada tak zvané Events o tom co se deje, mozna by mohli také neco napovedet o tvém problému.
* Do Event se dostanes bud spustenim z konsole, nebo z prikazového radku kde jen napises :

eventvwr

- Nebo si nech vypsat poslednich 10 pres PowerShell :

Get-EventLog -LogName System -Newest 10

* Popripade k prikazu dopis : -Message *description*

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny