Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nepřístupný externí disk Transcend 750GB ve Win10 - normálním režimu

V průběhu používání externího disku transcend 750GB, který cca 2 roky fungoval bez problémů v PC i Android TV Samsung, nastal nedávno problém s přístupem ve WIN 10 v Notebooku i PC. Při pokusu o otevření obsahu se objevuje hláška" Umístění není dostupné G:\Není přístupný Přístup byl odepřen." Po restartu systému do nouzového režimu je přístup bez omezení funkční. Můžete mi prosím poradit, co mohlo přístup omezit a jak ho opravit?

Předmět Autor Datum
nastav celému disku přístupová práva pro everyone. tupý windows nebo android zas něco opravoval podl…
lední brtník 22.04.2019 15:24
lední brtník
Soubor "autorun.inf" na tom disku není. Během přidělování oprávnění přístupu pro "everyone" proces z…
jenr 23.04.2019 13:15
jenr
Neznám novější windowsy, ale stalo se mi to u starších (myslím, že to byl disk z windows2000 po přen…
ml1 23.04.2019 14:17
ml1
co máš za specální antivir? třeba zázrak mcafee? ten léta nebyl schopný najít prostým okem viditelný… poslední
lední brtník 23.04.2019 17:40
lední brtník

Neznám novější windowsy, ale stalo se mi to u starších (myslím, že to byl disk z windows2000 po přenosu do novější verze). Mám pocit, že přidělovat práva může jen vlastník. Nejdřív je potřeba převzít vlastnictví a začít na vrcholu, to znamená na disku jako takovém. A pak jít po adresářích, u některých to nepůjde (třeba systemvolumeinformation). Je to trochu rébus, protože přístupová práva jsou evidovaná individuálně pro každý soubor, nemusí být zděděná, navíc je tam spousta pravidel, jaká práva dědí soubory v kterých podsložkách (ovšem třeba při přesunu se nedědí, ale zůstanou původní). U externího disku je asi nejlepší nastavit everyone na plné řízení všemu, ale jde o to, jestli to stačí (třeba pro sdílení po síti musí mít soubor nastavená práva uživatele network, everyone nestačí).
Je otázkou, jestli opravdu zamrznul, opět neznám windows10, ale starší se tak chovali, že při nějaké takové operaci (kopírování balíku souborů) jakoby vytuhly a dlouho trvalo, než se probrali.

co máš za specální antivir? třeba zázrak mcafee? ten léta nebyl schopný najít prostým okem viditelný vir na flashce a spouštěl na to externí pomůcky - tyto hlouposti předpokládám v nouzovém režimu neběží.
nebo nějaký jiný pochybný hlídač usb?

nechceš se z legraze podívat, jakou máš verzi driveru usb3? (výrobce, rok - viz správce zařízení)

Ve WIN 8.1 situace stejná

máš dualboot dvou systémů na jednom pc? nebo disk není čitelný na více pc?
to si koleduje o přemístění dat pryč, úplné vymazání všech oddílů na tom usb disku (partition wizard) a vytvoření jediného nového.
kvůli odstranění přístupových práv bych navrhnul naformátování na exfat, ale bývá pomalejší než ntfs.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru