Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nepřístupný externí disk Transcend 750GB ve Win10 - normálním režimu

Neznám novější windowsy, ale stalo se mi to u starších (myslím, že to byl disk z windows2000 po přenosu do novější verze). Mám pocit, že přidělovat práva může jen vlastník. Nejdřív je potřeba převzít vlastnictví a začít na vrcholu, to znamená na disku jako takovém. A pak jít po adresářích, u některých to nepůjde (třeba systemvolumeinformation). Je to trochu rébus, protože přístupová práva jsou evidovaná individuálně pro každý soubor, nemusí být zděděná, navíc je tam spousta pravidel, jaká práva dědí soubory v kterých podsložkách (ovšem třeba při přesunu se nedědí, ale zůstanou původní). U externího disku je asi nejlepší nastavit everyone na plné řízení všemu, ale jde o to, jestli to stačí (třeba pro sdílení po síti musí mít soubor nastavená práva uživatele network, everyone nestačí).
Je otázkou, jestli opravdu zamrznul, opět neznám windows10, ale starší se tak chovali, že při nějaké takové operaci (kopírování balíku souborů) jakoby vytuhly a dlouho trvalo, než se probrali.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny