Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Torrenty vs NAS

Ahoj všichni,

pořídil jsem si nový domácí NAS WDMyCloud. Jak jsem po chvilce používání zjistil, je úžasný na všechno, kromě stahování a seedování torrentů. Torrenty jsou pro mě ale tak důležitou funkcí, že pokud se mi nepodaří problém vyřešit, velmi nerad ho budu muset vrátit. Proto vás ze zoufalství prosím o rady.

Rychlost downloadu i uploadu ze zmíněného NASu je nejen malá (vzhledem k rychlosti mého připojení), ale i šíleně kolísá. Chvíli stahuji 5 mb/s, za vteřinku tam skočí 10 mb/s, pak 800 kb/s, 0 kb/s a za vteřinku se to zase rozjede.. A takhle stále dokola... Download i upload. Pokud dám ten stejný torrent stahovat přímo do PC, vyšplhá se třeba na 40 mb/s, kde se drží až do konce stahování torrentu.

Podotknu ještě, že torrenty stahuju přes klienta v PC do NASu. Nevyužívám klienta přímo v NASu, protože se jedná o jednoduché programy, které se spravují přes webové rozhraní, kde si nejsem ani schopný změnit název torrentu, nebo nastavit vypnutí klienta v určitou hodinu, kdy potřebuji rychlost internetu využívat na jiné věci.

NAS i PC jsou připojeny do routeru kabelem a obě zařízení se hlásí v routeru jako 1 Gbit/s.

Zápis i čtení z PC na NAS je např. při kopírování běžných souborů extrémně rychlé i stabilní. Nechápu tedy, kde by mohl být problém. Vždyť stahování torrentů je prakticky to stejné.

Budu vděčný za každou radu či nápad!

Předmět Autor Datum
Stahuj si ty soubory na místní disk a pak nastav aby se po dokončení stahování přesunuly. Torrenty s…
vlada01 25.04.2019 08:24
vlada01
Pokud dám ten stejný torrent stahovat přímo do PC, vyšplhá se třeba na 40 mb/s - Tak to se pak nem…
XoXoChanel 25.04.2019 13:22
XoXoChanel
A to jsi vzal kde že chce stahovat torrenty přes NAS do PC? poslední
vlada01 25.04.2019 16:09
vlada01

Pokud dám ten stejný torrent stahovat přímo do PC, vyšplhá se třeba na 40 mb/s

- Tak to se pak nemuzes divit.
- Bud stahuj na NAS, nebo pouzivej torrent v PC. Stahovat torenty pres NAS, ktery je uklada v PC zcela postrada smysl.
* Také pouzivam torrent v NAS (transmission), ale kuprikladu filmy sleduji primo z NASu, nebo si potrebané soubory pak pretahnu. Na takové s prominutim "hlouposti" jsis mohl koupit Raspberry né utracet za NAS.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru