Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Torrenty vs NAS

Ahoj všichni,

pořídil jsem si nový domácí NAS WDMyCloud. Jak jsem po chvilce používání zjistil, je úžasný na všechno, kromě stahování a seedování torrentů. Torrenty jsou pro mě ale tak důležitou funkcí, že pokud se mi nepodaří problém vyřešit, velmi nerad ho budu muset vrátit. Proto vás ze zoufalství prosím o rady.

Rychlost downloadu i uploadu ze zmíněného NASu je nejen malá (vzhledem k rychlosti mého připojení), ale i šíleně kolísá. Chvíli stahuji 5 mb/s, za vteřinku tam skočí 10 mb/s, pak 800 kb/s, 0 kb/s a za vteřinku se to zase rozjede.. A takhle stále dokola... Download i upload. Pokud dám ten stejný torrent stahovat přímo do PC, vyšplhá se třeba na 40 mb/s, kde se drží až do konce stahování torrentu.

Podotknu ještě, že torrenty stahuju přes klienta v PC do NASu. Nevyužívám klienta přímo v NASu, protože se jedná o jednoduché programy, které se spravují přes webové rozhraní, kde si nejsem ani schopný změnit název torrentu, nebo nastavit vypnutí klienta v určitou hodinu, kdy potřebuji rychlost internetu využívat na jiné věci.

NAS i PC jsou připojeny do routeru kabelem a obě zařízení se hlásí v routeru jako 1 Gbit/s.

Zápis i čtení z PC na NAS je např. při kopírování běžných souborů extrémně rychlé i stabilní. Nechápu tedy, kde by mohl být problém. Vždyť stahování torrentů je prakticky to stejné.

Budu vděčný za každou radu či nápad!

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny