Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odchází zvukovka od Asusu

PC s Windows 7 64bit.

Nic jsem s tim nedelal. :-) Opravdu vubec nic a zacalo hrat pravy sluchátko tiseji nez leve, fakt o hodne. Jsem nejprve zkousel jina sluchatka, ale to same. Protoze mam v PC Asus Xonar DX (PCIe) na kterem to takhle zacalo zlobit a zaroven je tam integrovana zvukovka, tak jsem sluchatka prehodil tam a na integrovane to bylo OK.

Pak jsem koukal do systemu na vyvazeni sterea a oboji bylo stejne.

Jako dalsi me napadlo, ze odinstaluju ovladace toho Asus Xonar DX, tak jsem to pak restartoval, koukal jsem, jestli neni na webu Asusu novejsi verze, ale nebyla, tak jsem ovladace nainstaloval zpatky, pak jsem zkusil sluchatka a ono to zase hraje.

Tak jsem ted pul hodiny poslouchal "left front" a "right front" a ve windows "cink" a "cink", uz mi z toho mozna hrabe, ale jsem presvedcen, ze ted je mirne s hlasitosti nahore to prave sluchatko, zkousel jsem si hrat s vyvazenim a rekl bych, ze kdyz ma leve 50 a na pravem 40, tak je to oboji stejne hlasite.

Jako vek nezastavim a klidne je mozny ze je to usima, ale je mozny, ze by takhle zacala zlobit zvukovka predtim nez odejde do kremikoveho nebe?

Edit: Nechci delat dalsi preinstalacni pokus, dokud to nejak jde, spis me zajima, jestli je mozny, aby se to takhle projevovalo, jestli ta zvukovka dodelava. Jako moc by teda nevydrzela, zase by me Asus pomerne dost nasral, kdyby to zvukovka po par letech takhle zabalila.

Předmět Autor Datum
Kolikrat jsi ji čistil ? Nejaké uzitecné informace jako stav osazeni, kondíku by tam nebyla na misto…
XoXoChanel 27.04.2019 01:16
XoXoChanel
Jako no dovol, stare zvukovky od Creative maji 20 let a stale zijou, mi chces rict, ze u Asusu je no…
RedMaX 27.04.2019 02:48
RedMaX
Typuju taky na kondíky, pět let je právě tak akorát, takže rovnou vyměnit všechny.
jirka44 27.04.2019 08:28
jirka44
Ta zvukovka přece nemá takovou spotřebu, aby tam kondíky vyschly. To není zdroj, nebo DC měnič, kde…
Prasak 27.04.2019 11:50
Prasak
stare zvukovky od Creative maji 20 let a stale zijou Tak proc je nepouzivas ? Tak sis mel koupit od…
XoXoChanel 27.04.2019 10:38
XoXoChanel
Mně se naopak kondíky moc nezdají, ale možné to je a navíc jdou celkem v pohodě vyměnit. Nejdřív byc…
Lukas1982 27.04.2019 09:22
Lukas1982
jj, diky. Pravda s tim live CD, zatim zadna dalsi zmena, tak chvili pockam, co bude dal, ale jestli…
RedMaX 27.04.2019 10:02
RedMaX
Jo no, taky mně to připadá zvláštní. U desky, grafiky bych to ještě pochopil, ale u zvukové karty se…
Lukas1982 27.04.2019 10:15
Lukas1982
Taky mám tuto zvukovku a jednou za čas mi to udělá. Vždy pomohl restart.
Flash_Gordon 27.04.2019 11:18
Flash_Gordon
Takze to vypada, ze je tam asi nejaky designovy problem, jak dlouho ti to uz dela? Jaky OS? Ja mam…
RedMaX 27.04.2019 13:24
RedMaX
Prestan se uz chovat, jak marketak od Asusu. Prestan mi laskave do huby podstrkovat ty tvé vymysle.…
XoXoChanel 27.04.2019 13:47
XoXoChanel
Kdepak, ja problem vyresil, Flash_Gordon ma stejnou zvukovku a dela mu to take a resi to restartem P…
RedMaX 27.04.2019 14:08
RedMaX
Zas nepřeháněj podle jednoho kusu posuzuješ Asus ? Já mám Xonar x let starou a spokojenost určitě le…
sambilionk 16.05.2019 09:20
sambilionk
Problem je v nepouzitelnych chybovych ovladacich Asusu. Z tohoto pohledu jsou problemy MSI s BIOSem… poslední
RMX 16.05.2019 09:54
RMX
Debilni Asus: Název chybující aplikace: Future Soldier DX11.exe, verze: 0.0.0.0, časové razítko: 0x…
RedMaX 15.05.2019 22:14
RedMaX

Kolikrat jsi ji čistil ? Nejaké uzitecné informace jako stav osazeni, kondíku by tam nebyla na misto té melancholie ?
O HW se zpravidla stará, nenechává se jen tak uhnít, zaprasit a nechat statickou elektrinu at si s tím zarizenim pohraje.(v jiné PCI jsi ji nezkousel ?..)
* Zkus ten 3.5 jack alespon profoknout, nebo se podívej jestli uvnitr neoxidují nozky. IMHO jsou uvnitr domrvené konektory, coz jsem videl jiz nekolikrat u lidi, co mají ve zvyku vytahovat suchátka, nebo USB klice loncováním z leva do prava nez je jen vysunout.

.Asus pomerne dost nasral, kdyby to zvukovka po par letech takhle zabalila.

Kolik let jí mas ? 10, 8 let ? (kazdy je totiz zhavy na neco co uz se nevyrábí a neprodáva delat ovladace. Funkcní ovladac stací snad jeden, on se nezkazí). Prekvapujicí co, ze neco prezilo az 2x svou dobu záruky, to je ale drzost. (Na zvukovku co vysla za dob Windows Vista, Asus poskytl driver/podporu az po OS Windows 10, coz bys sis chtel jeste navymíslet. Po nekterych HW prvcích za 2 roky uz nestekne pes)

Jako no dovol, stare zvukovky od Creative maji 20 let a stale zijou, mi chces rict, ze u Asusu je normalni, ze uhnijou kondiky na zvukovce po 5 letech? To at jde Asus fakt do prdele.

Jinak zvukovka stejne jako cely PC pravidelne cisten, vse v perfektnim stavu jako nove. Jestli od posledniho rozebrani PC nekdy pred ctvrt rokem uhnily ty kondiky na zvukovce nevim, jeste jsem to neotevrel. Uvidime jak se to bude chovat dal, vzhledem k tomu, ze tam mam kvalitni integrovanou zvukovku, tak PC asi otevru az pri dalsi pravidelne kontrole.

stare zvukovky od Creative maji 20 let a stale zijou

Tak proc je nepouzivas ? Tak sis mel koupit od Creative a pak jsis tady nepotreboval stezovat ze ti po X letech po zaruce nefunguje jako nové. Ja ti "za tvuj vlastni vyber" nebo dobu zaruky nemuzu.
Veci po zaruce zkratka odchazi, to ti ve vyhledavaci nepisou ? Nejak mi to pripomina ty tvé "@^\enské" dotazy z herni ..
V jiném PCIe jsi ji nezkousel proc ?

je normalni, ze uhnijou kondiky na zvukovce po 5 letech

- Ano, muzou. Vidis tam nejaké uhnité ze se ptas ? Nebo alepson upresni, jestli jsi problém prisel resit, nebo si jen stezovat viz " No a pak proste tu zvukovku vytahnu z PC a bude klid, ja ji tam mam stejnak jen proto, ze zbyla." Tak proc to vubec resit ?!

Mně se naopak kondíky moc nezdají, ale možné to je a navíc jdou celkem v pohodě vyměnit. Nejdřív bych zkusil nabootovat nějaké live CD, já používám kromě Hirens boot už spíš jen Dlc Boot.
Spustit buď mini XP nebo mini WIN 10. Pokud by se to chovalo stejně, tak vyzkoušet kartu v jiném PC. Když by se to chovalo stále stejně, tak asi vážně ty kondíky vyměnit. Nic jiného mě nenapadá.

jj, diky. Pravda s tim live CD, zatim zadna dalsi zmena, tak chvili pockam, co bude dal, ale jestli se situace zase nejak zhorsi a bude rozdil obou kanalu zase vetsi, tak prvne zkusim nejakej ten live linux, abych vyloucil ovladace. No a pak proste tu zvukovku vytahnu z PC a bude klid, ja ji tam mam stejnak jen proto, ze zbyla. Puvodne byla kupovana kvuli staremu PC s deskou Gigabyte, kde uz jsem ten zvuk nedokazal dal snaset, ale ted uz vlastne ani zvlast zvukovku nepotrebuju. Jenom me prekvapilo, ze to vypada, ze to nejspis zabalila. :-/

Takze to vypada, ze je tam asi nejaky designovy problem, jak dlouho ti to uz dela? Jaky OS?

Ja mam Windows 7 64bit.

Kazdopadne diky moc za info, bych se to zbytecne snazil resit. :beer:

---

XoXoChanel: Prestan se uz chovat, jak marketak od Asusu. Proste jsem si pod tlakem dobreho Asusackeho marketingu tu zvukovku koupil, ale ted jiz vim, ze to byla chyba. S tema smejdama co Asus vyrabi uz jsem definitivne skoncil. Tohle je jen dalsi do serie a jasne, prisel jsem si postezovat a zjistit, jestli jsem jen nemel smulu, ale ukazalo se, ze ne, ze ten krap to dela vice lidem nez jenom mne.

Prestan se uz chovat, jak marketak od Asusu.

Prestan mi laskave do huby podstrkovat ty tvé vymysle. Nezpocetne jsem zde zminoval : nekupujte, nebo "nedoporucujte Asus jen kvuli znacne, neni lepsi jak ostatni a celkova kvalita za posledni roky klesla", tak si ty tvé pindy a predstavy strc za kloubouk.
* Normalne to resim pres SZ, ale neni poprvé co mi podstrkavas do huby tvé vymylsené dedukce..

Proste jsem si pod tlakem dobreho Asusackeho marketingu tu zvukovku koupil

A to je snad moje vina ? Jen si vylivas zlost a zoufalost ze se ti neco pokazilo a na druhych, hledas vinika, nic vic . (problém ti to urcite nevyresi)

prisel jsem si postezovat a zjistit, jestli jsem jen nemel smulu

Jestli jsi chtel tedy jenom diskutovat, tak jsi to mel dat do kategorie POKEC a nenechavat ostatni at se ti snazi "zbytecne" pomahat a nebo tvuj problém vyresit kdyz o pomoc stejne nestojis a jde ti jen o diskuzi. Sam uvadis ze tu zvukovku stejne v umyslu pouzivat nemas..

Kdepak, ja problem vyresil, Flash_Gordon ma stejnou zvukovku a dela mu to take a resi to restartem PC, tudiz dal jsem dotaz a dostal jsem dobrou odpoved.

Akorat ty tady hrotis atmosferu nejakyma cancama, viz :

nenechává se jen tak uhnít, zaprasit a nechat statickou elektrinu at si s tím zarizenim pohraje

Kdyz radu nemas, neprispivej, ja od tebe nic nezadam, jenze tobe to nedalo, ze nekdo kaka na tvuj milovany Asus, ale ja fakt nemuzu za to, ze ty jejich vyrobky jsou hnuj!

Debilni Asus:

Název chybující aplikace: Future Soldier DX11.exe, verze: 0.0.0.0, časové razítko: 0x51754c18
Název chybujícího modulu: HsSrv.dll, verze: 1.0.12.106, časové razítko: 0x4f064d85
Kód výjimky: 0xc0000005
Posun chyby: 0x000010ba
ID chybujícího procesu: 0x2380
Čas spuštění chybující aplikace: 0x01d50b5499c162d4
Cesta k chybující aplikaci: D:\Games\SteamLibrary\steamapps\common\Tom Clancy's Ghost Recon Future Soldier\Future Soldier DX11.exe
Cesta k chybujícímu modulu: C:\Windows\SysWOW64\HsSrv.dll
ID zprávy: 6edd9e53-7748-11e9-a8ce-305a3a479f80

HsSrv.dll - je ovladac zvuku Asus. Takze asi tak. Co jsem koukal, tak problem u spousty lidi na spouste her, pokud pouzivaji zvukovku od Asusu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru