Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno "Ztišení" HDD BitLockerem/ změnou profilu napájení?

Ahoj,

po sestavení nového PC řeším malý problém s hlučností HDD (předtím k tomu nebyl důvod, ve starém PC byly hlavním zrojem hluku větráky). Sestava je celkově natolik tichá, že mě nejvíce ruší ty nízkofrekvenční vibrace od HDD (ano, mám ho usazeného v tom antivibračním "šuplíku" (Skříň Phanteks Eclipse P400S - není to žádná TOP class, ale za ty peníze jsem spokojený)

Pořád jej ale slyším a celkem to otravuje - vím, že lze upravit napájecí profil, jenže mám celkem 3 disky (hlavní je M.2 SSD a sekundární SATA SSD, přičemž na HDD nemám žádný spustielný program a lezu tam jen pro multimediální obsah a stažené soubory) a chci se zeptat, jak se to bude, po případném snížení třena na 3 minuty, chovat k tomu SATA SSD (systémového se to, předpokládám, nijak nedotkne). Může tak časté vypínání HDD vadit?

Pokud by to bylo problematické, napdlo mě zašifrování BitLockerem - disk by se pak měl "roztočit" až po zadání hesla, pokud si dobře pamatuju... teď ale nevím, jestli by po odblokování šel jednoduše "zamknout a zastavit", aniž bych musel restartovat PC - je něco takového reálné? :) Mohlo by to třeba (pokaždé) resetovat download directory v prohlížečích atd.?

PS: on ten disk se po nějaké době vypíná již teď, ale pokaždé se chová nějak jinak - ono vlastně stačí otevřít Tento počítač a už se roztáčí, chtěl bych nad tím mít prostě větší kontrolu. Možná to bude problém skříně, nevím (když na ní jakoby zatlačím, vibrace se trochu sníží, ale je tam nainstalovaný dobře - vše "zacvaklo" jak má, to si pamatuju...

Díky za rady

PPS: neruší mě samozřejmě jen ty mírné vibrace, ale i samotný hluk od rotujících ploten, který je vlastně hlasitější, než ty vibrace - uvědomil jsem si to až teď, kdy se přestal točit :D - je to opravdu velký rozdíl, nyní slyším v podstatě jen proudění vzduchu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny