Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ghost touch

Dobrý den všem.
Před par měsici jsem si koupil tablet.
Po měsicí jsem si na něj koupil z činy tvrzene sklo.
https://www.aliexpress.com/item/Fingerprint-Proof-Tempered-Glass-For-Lenovo-Tab-4-10-8-plus-TB-X304L-TB-X304F-TB/32885680772.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dUslP5e

Od te doby se mi stavalo to co popisují na netu jako ghost touch.
Když jsem na tabletu něco dělal, najednou se začaly samý spouštět aplikace.
Stavalo se to tak 2 X týdně a pomohl jen restart.
Před měsicem jsem to tvrzene sklo sundal a zatím klid.
Nemá s něčím takovým někdo zkušeností?

Ma cenu znovu kupovat další tvrzene sklo?

Předmět Autor Datum
Pokud budeš na tablet používat nějaký kryt, pak sklo nepotřebuješ. Když na něj lehneš, tak to temper…
Jan Fiala 30.04.2019 12:40
Jan Fiala
Ale alespoň obyčejnou folii jo? Přece jen je to plexi.
Matys01 30.04.2019 12:46
Matys01
Dobrý den všem. Diky, nazdar. Tvrzené sklo/PET/TPU (polyreuthane) nemusi byt spatny volba. Ovsem ka…
XoXoChanel 30.04.2019 13:04
XoXoChanel
Je to tvrzene sklo, podobné jako to, které jsi na něj zkoušel lepit. poslední
Jan Fiala 30.04.2019 13:05
Jan Fiala

Pokud budeš na tablet používat nějaký kryt, pak sklo nepotřebuješ. Když na něj lehneš, tak to temperované sklo stejně nezachrání.
Temperované sklo má smysl u mobilů, které strkáš do kapsy, ve které je všechno možné. K tabletu se takto nechováš.

Dobrý den všem.

Diky, nazdar. Tvrzené sklo/PET/TPU (polyreuthane) nemusi byt spatny volba. Ovsem kazda protekce, ma trochu jiné vlastnosti.
- Tedy nevim jak kvalitnim displejem tva tablet disponuje (nektera zarizeni uz maji velmi kvalitni ochranou vrstvu, jako Mobius), ale pro priklad : na iPad jsem osadil primo tu silnejsi (3mm PET_Folii), po tom, co mi spadl a v rohu se mi udelal pavouk, proto uz ani nekupuju porcelanové telefony. (tech 10$ za to stalo, vymena celého predku by me vysla v lepsim pripade na 80$-120$)
* Jak chleba rad pada maslem dolu, me zas padaji (nebo kdyz ho shodi nase kocka), telefony, tablety primo na roh :-)

- Na iPad mini (2jka uz opravdu starsi Gen) mam jen ochranou folii "matnou" (tzv PET Film) , jelikoz na nem hodne ctu (ochrani pred poskrabanim, ale né pred padem, nebo narazem).
- Folie je podstatne ussi jak ta sklenena/tvrzeny plast, kdyby slo o klasické "sklo" a né "kalené" tak by nesel IMHO prohnout, nepruzil by, nevim, neznam vyrobni procesus, nebo z jakych vrstev ho delaji. (ale nekteré telefony, nebo tablety maji v tendenci vyklouzavat z ruk, za mne protekce obrazovky za par $ za to stoji.)
* Tady ty samo stisky jsem uz videl u jedné folii na telefonu, ale zmizelo to vymenou za jinou folii, tusim ze me to stalo nakych 5$. Ochrany obal, plastikové vanicky kdyz ctu nepouzivam a tablet z neho pred delsim pouzitim vytahnu, protoze je podstatne tessi a spatne se s nim manipuluje. U nekterych se mi i spatne dostavalo k tlacitkum. (je to "invidualni")

TiP :i: ~ Vice informaci i o PET_Film a tvrzeného skla a TPU : https://www.phonearena.com/news/PET-TPU-or-Tempered-Glass--all-you-need-to-know-to-choose-a-screen-protector_id58204
* Ochrané folie, tvrzena skla nemaji dotekovou cast/mrizku (integrovanané dotekové body), ta je jiz osazena jako jedna z nekolik vrstev obrazovky (ale muzou existovat, nevim, mohu se plést. Proto to radeji nechavam na overeni zdejsi mobil komunitou).

[f045f4b5d5_78608_resistivetouchscreen-copier.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru