Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pc najede cerna obrazovka

- Gratuluji ze jsi to zvládl, ale je mi lito jelikož pujde zrejme o HW zavadu. Na 90% podezrivam na základe poskytnutych informací grafickou kartu, z 10% RAM
- U té RAM, jestli jsi tam dal opravdu jen jednu, tak tam dej tu druhou, jestli artefakty nezmizi, tak na 99% podezrivam poskozenou zbernici na grafické karte.
* U té RAM muze byt i moznost, ze jde o poškozeny DIMM slot (tam kam davas RAM), tak zkus pouzit jiny, třeba posledni nebo předposlední, ale .. IMHO je to GKarta.

PS : Klidne zkus ten "MemTest" pro kontrolu tvé RAM (IRQ) na ktery ti byl poskytnut odkaz viz vyse.
- Vem USB klic, naformatuj ho na "FAT32", → "stahlej .zip na neho rozbal" a pri spusteni PC z neho nabootuj. Nasledovne se ti spusti program, ktery provede kontrolu tvé RAM.
"Jak se dostanu do BOOT_MENU" ? Zkus pridrzet klavesu [F8] hned pri stratu PC.

OPRAVA ! (13:26): Pardon, poskytnuty odkaz od Lukas82 je instalator (coz je pro tebe jedodussi), ktery vytvori instalacku zatebe, nemusis nic formatovat, nebo rozbalovat na USB, omlouvam se.
* Jen spustis ten program co je v tom ZIP, v tom programu zvolis na jaké USB chces ten MEM_TEST instalovat a nasledovne z toho vytvoreného USB nabootujes.

[TiP] :i: ~ V pripade ze nemuzes USB zarizeni na tvém PC vytvorit, Windows integroval MEM_TEST do své zakladni diagnostiky.
"JAK SE K NI DOSTANU ?" Muzes ji vyvolat primo ve Windows, kde staci jen v nabidce "Start" zvolit → "Nastroj pro spravu Windows" → "Memory Test " → "Restartovat a vyhledat problémy" :
* Nevyzaduje vytvareni USB klice. Jen si nejsem jisty, jestli je memory diagnostika i ve Windows 8.1
[86791-diagnostika-pameti-png]
- Jinak pri stratu PC pred zavadenim Windows, spustit diagnostiku → zvolit MEM_TEST.
[86789-memory-tets-png]

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny