Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak odstranit "žrout" CPU?

Zdravím komunito,

po aktualizaci windows (nevím, zda s tím má něco společného) mi ve správci úloh vyskakuje položka "32-bit Setup Launcher" a klidně si bere 50% výkonu CPU. Navíc se mi zobrazuje další položka popsána jako "nslookup" a také si bere nějaký ten výkon CPU (od 1% po 5%). Tato položka se zobrazí ve správci klidně devět krát.

Hledal jsem na internetu, co se s tím dá dělat, nikde jsem nic nenašel. Počítač jsem projel několika antiviry (postupně) a vše bez výsledku. Ve správci úloh se setup lancher tváří jako aplikace Install Shield, nslookup nevypisuje žádné info. Obojí má cestu k souboru C:\Windows\SysWOW64. Samozřejmě jsem zkoušel i výkonou odinstalaci těchto aplikací pomocí Iobitu, ale po odinstalování se aplikace objevili opět.

Pomůže mi prosím někdo, jak se tohoto plevelu zbavit?

Díky všem za rady :)

V příloze zasílám screen ze správce úloh (nslookup je aktuálně spuštěn 40-krát.

Moje sestava:

Procesor - Intel Core i5-7600 CPU @ 3.5 GHZ

Grafická karta - NVIDIA GeForce GTX 1080
Nainstalovaná pamět RAM - 32 GB

Systém 64 bitový

Windows 10 Home

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Máš v systéme Windows neskonalý bordel. Nutné je začať úvodom: OS Windows je v svojej podstate nen… poslední
Nuda 03.05.2019 10:47
Nuda

Máš v systéme Windows neskonalý bordel.

Nutné je začať úvodom:

OS Windows je v svojej podstate nenáročný systém, ktorý ak neobsahuje bloatware, škodnú, SW od tretích výrobcov, Gadegts, Rainmeters, AV, absolútne nezaťažuje systémové prostriedky, procesor, RAM (je načítaná pod hranicou 25% z celku) ani HW.

CPU po zápatovaní čistého Windows a jeho ustálení, po ukončení kontroly na pozadí nastavených úloh v Plánovači úloh daných MS v základnej výbave, je na nule, resp sporadicky skočí medzi 0-1%. (Snáď iba si odskočí na kontrolu synchronizácie času, ak je nastavená služba Timewok).
---------------------------------------------------

Sprav si čistú inštaláciu z ISO, záplatuj OS, nechaj vykonať automatickú kontrolu na pozadí, potom vypni Defragmentáciu, Defender, prípadne zastav 80% zbytočností v Plánovači úloh.

Necpi do W10 AV a spol. tunujúcich šmejdov čističov.

Čističe sa dajú používať, ale je nutné v Autoruns.exe vypnúť všetky služby ako aj kľúče v Registroch s nimi spojené, aby sa po reštarte PC nenačítali do RAM, ale zostali uložené na disku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru