Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybíjení mobilu přes noc

Obavam se, ze jsi plne clanek nepochopil.

Tabulka 3 udava zavislost kapacity baterie na zvysene teplote pri nabiti na urcite procento baterie. Tvuj zaver, ze to musi platit i opacne a musi byt zavisla kapacita baterie na nabíjení ovšem autori studie nikde neuvadi.

Zavery studie jsou nakonec jasne:

Neudrzovat plne nabitou baterii pri zvysene teplote.

Nabijet baterii co nejnizsim napetim. (V praxi nefunguje, protoze se mobily nabiji vzdy pri 5V.)

S tim nabijecim napetim mam docela velky problem, autori v clanku vubec neuvadi zavislost nabijeciho proudu na zivotnosti baterie, pricemz ze vsech ostatnich clanku, ktere jsem na toto tema cetl, pritom vyplyvalo, ze je to jeden z nejdulezitejsich parametru. Proc to vubec v studii neresi? Je to podivne a cela studie v mych ocich klesa na duveryhodnosti.

Jestli teda z teto studie neco vyplyva, tak jedine to, ze pokud mobil nevybiju uplne, tak je uplne jedno, jak ho nabijim a muze byt, ze je to dobre tak, jak to dela Lukas1982:

Já to mám cca 30%-85% jednou za měsíc to nechám nabít až na 100% a taky bez problémů.

Ja ovsem zustanu u sveho zpusobu nabijeni, ktery se mi osvedcil. :-)

Pro informaci a zaroven muze byt, ze v mem pripade je mnohem dulezitejsi, ze nabijim stridave predevsim na dvou nabijeckach 5V ~ 700mA a 5V ~ 1000mA a prave ten nizky nabijeci proud ma ve skutecnosti nejvetsi vyznam pro dobrou kondici me baterie. Mimochodem tech 700mA je na hrane toho, co elektronika do baterie pusti, aby ji to vubec nabijelo.

To K_R_S_D_A: Prebijeni nehrozi, ty zarizeni maji elektroniku, ktera pri 100% nabijeni odpoji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny