Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybíjení mobilu přes noc

Ještě jednou jsem si tu odpověď přečetl a nemůžu na to ještě jednou neodpověděť.

Tabulka 3 udava zavislost kapacity baterie na zvysene teplote pri nabiti na urcite procento baterie.

Tabulka 3 udává závislost kapacity baterie po daném období při uložení v různých teplotách. Je to tam přímo napsáno :-D
Estimated recoverable capacity when storing Li-ion for one year at various temperatures

Tvuj zaver, ze to musi platit i opacne a musi byt zavisla kapacita baterie na nabíjení ovšem autori studie nikde neuvadi.

Já jsem žádné závěry neměl :-D já jsem pouze vložil odkaz na jiný zdroj, než tvůj příspěvek, a odcitoval jsem popis tabulky :-D

Zavery studie jsou nakonec jasne:
Neudrzovat plne nabitou baterii pri zvysene teplote.

Tohle je jedno z doporučení, které se nachází pod nadpisem "What Can the User Do?"
Pokud je ten tvůj parafrázovanej závěr brán právě odtamtud, tak pak to nechápu už vůbec.
The worst situation is keeping a fully charged battery at elevated temperatures.
Hned odstavec pod tím:
Lower charge voltages prolong battery life and electric vehicles and satellites take advantage of this. Similar provisions could also be made for consumer devices, but these are seldom offered; planned obsolescence takes care of this.

Nabijet baterii co nejnizsim napetim. (V praxi nefunguje, protoze se mobily nabiji vzdy pri 5V.)

Asi jsem slepý, protože to tam nikde nemohu najít. Navíc nabíjecí napětí by se mělo regulovat na řídící jednotce baterie nebo v zařízení, které tu baterii obsahuje.

Pro informaci a zaroven muze byt, ze v mem pripade je mnohem dulezitejsi, ze nabijim stridave predevsim na dvou nabijeckach 5V ~ 700mA a 5V ~ 1000mA a prave ten nizky nabijeci proud ma ve skutecnosti nejvetsi vyznam pro dobrou kondici me baterie. Mimochodem tech 700mA je na hrane toho, co elektronika do baterie pusti, aby ji to vubec nabijelo.

Nikdo se o tom tady nepře. Nikde v tom článku nejsou žádné informace o tom, že by to škodilo. Navíc to nedává smysl v kontrastu toho, že jsi tady doporučoval udržovat baterii na 90-95%, což si přímo odporuje (nabíjení vs. udržování.) Co k tomu mohu ještě říct? Snad asi jen to, že jsem do USB2.0, který má ve specifikaci 5V a 500mA, strčil svůj mobil, který se začal nabíjet. To opět odporuje tvému tvrzení, že se to pod 700mA nezačne ani nabíjet.

Edit: Jo už konečně chápu :-D někdo z nás neporozuměl větě

Lower charge voltages prolong battery life and electric vehicles and satellites take advantage of this. Similar provisions could also be made for consumer devices, but these are seldom offered; planned obsolescence takes care of this.

Vzhledem ke kontextu použití "charge voltage" v dalším odstavci, a tomu, že se nikde v článku nad tím nehovořilo o nabíjecím napětí, si dovolím tvrdit, že jsi tomu špatně porozuměl ty.
A laptop battery could be prolonged by lowering the charge voltage when connected to the AC grid. To make this feature user-friendly, a device should feature a “Long Life” mode that keeps the battery at 4.05V/cell and offers a SoC of about 80 percent.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny