Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tv archív

Dobrý deň,chcel by som sa opýtať na Tv archív.Myslí sa tým že napr.si možem pozrieť film,serial atď.ktorý bol príklad 5.5.2019 o 20 00 na Tv Nova.Alebo si možem pozieť spetne len tv relácie,napr.5.5.2019 na tv nova bol MasterChef.Ide mi o to či ten archív sa myslí že si možem pozrieť spetne len Tv relácie,alebo je to uplne jedno,a možem si pozrieť spetne relácie,dokumenty,filmy,serialy atd.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
aky archiv? kde?
fallon 07.05.2019 13:29
fallon
Napr.od mágia,O 2,Orange Tv,UPC atď.
pista 54 07.05.2019 13:31
pista 54
Archív programov je len na niektoré vybrané relácie (väčšinou z domácej produkcie) - takže nejaký fi…
yYy 07.05.2019 16:35
yYy
Priklad sluzby v ktere mam tak trochu prsty = 7 dni archiv - cehokoliv, proste vzdy nahrano 7 dni vy…
lucifer 07.05.2019 19:12
lucifer
To přece ale není archiv. V archivu si vyhledám a spustím třeba dva roky (nebo dvacet let)starý pořa… nový
jirka44 08.05.2019 09:59
jirka44
To se ale pak bavime o necem uplne jinem = sluzbe kterou poskytuje ta ktera tv spolecnost, a zalezi… nový
lucifer 08.05.2019 10:56
lucifer
To by nám to ovšem musel upřesnit tazatel, tedy pokud ví, co vlastně chce... nový
jirka44 09.05.2019 15:09
jirka44
Tomu se nedivim, prima (cool, zoom a všechny další) je dost nekoukatelná. Nebýt time-shiftu tak se l… poslední
ml1 09.05.2019 16:17
ml1
Vyprávěl nám jeden učitel na VŠ jak se nějak dostal na nějakou konferenci archivářů, protože jeho tý… nový
ml1 09.05.2019 16:11
ml1

Archív programov je len na niektoré vybrané relácie (väčšinou z domácej produkcie) - takže nejaký film asi ťažko. Ak niečo ponúkajú, tak sú to filmy On Demand (na vyžiadanie), ktoré majú v ponuke.
Potom môžeš využiť (a na to sú aplikácie - napr. Horizon Go a pod. u iných) ich ponuku vo filmotéke.

Priklad sluzby v ktere mam tak trochu prsty = 7 dni archiv - cehokoliv, proste vzdy nahrano 7 dni vysilani ktere si muzes zpetne pustit. A dle tarifu klienta jeste dany pocet hodin pro "osobni nahravky", do kterych si muze ulozit/dat nahrat cokoliv na neomezene dlouho. Podobne je to u vetsiny IPTV sluzeb.

To se ale pak bavime o necem uplne jinem = sluzbe kterou poskytuje ta ktera tv spolecnost, a zalezi jen na ni jak to ma zpracovane - co a jak poskytne. Jine to bude u CT, jine u Primy, Novy... (traged z Barrandova asi nic takove nema). Bud soucasti webu dane spolecnosti, nebo pres HbbTV

IPTV maji vlastni "archiv" ktery funguje tak jak popisuju - nezavisle na tech spolecnostech. BTW - Nove a Prime se to silne nelibi, protoze muzes preskakovat reklamy/pouzivat timeshift atd. a silne na provozovatele IPTV tlaci aby tomu zamezili - hlavne aby neslo preskakovat reklamy (samotny archiv jim je fuk, kdyby byl vcetne reklam ktere nemuzes preskocit, jsou spokojeni) . Nedelam si srandu, realna aktivita hlavne Primy.

Tomu se nedivim, prima (cool, zoom a všechny další) je dost nekoukatelná. Nebýt time-shiftu tak se live vysílání nedá vůbec sledovat (střídá se 7 minut pořadu a 8 minut reklam). Většinou sleduju televizi ze záznamu, ale když náhodou mi to vyjde naživo, tak právě timeshift je jediná záchrana, jinak bych přepínal jinam (dělám to tak v ložnici, kde videorekordér nemám).

Vyprávěl nám jeden učitel na VŠ jak se nějak dostal na nějakou konferenci archivářů, protože jeho tým nějak zkoumal něco kolem trvanlivosti CD. Nepamatuju si přesně obsah vyprávění, ale pointou bylo, že archivovat znamená ukládat na 200 let nebo víc, takže při tehdy odhadované životnosti CD na 50 let (dnes jsou zase jiné odhady, které kromě životnosti berou v úvahu i životnost toho polykarbonátu, která se rřív zanedbávala, ale to je na jiné povídání) mu tvrzení, že se hodí pro archivaci neprošlo.
Od té doby jsem na použití slova archivovat opatrný, i když s archiváři nekomunikuju a normální člověk tak dlouhý horizont nemá.

Pokud jde o TV, tak jsem ještě ze staré školy, tedy co je doma, to se počítá. Nějaké ty kloudy a vzdušné archivy nepovažuju za záruku budoucí funkce (ne že by to na tom doma bylo lépe). Takže mám sbírku videokazet i DVD a mám to víceméně plně pod kontrolou, alespoň pokud jde o dostupnost (to že s přibývajícím množstvím přibývá zmatek to je věc jiná).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru