Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jde a jak stáhnout a vypálit na DVD disk OS W8.1 a ovladače z funkčního NB?

Potřeboval bych, ze svého NB, stáhnout a vypálit na DVD disk OS a ovladače, pro případ nové instalace, v případě poškození HDD. OS včetně ovladačů byl instalován do mého NB přímo výrobcem, přístupové heslo k OS nemám. Jedná se o NB ASUS X550C s OS W8.1.
Dotaz:
1. Jde a jakým způsobem stáhnout z funkčního NB OS W8.1 a jak a jakou formou jej vypálit, jako instalační DVD?
2. Kde a jak zjistit přístupové heslo, pro jeho případnou novou instalaci na nový HDD?
3. Kde najít a jak stáhnout z NB potřebné ovladače a jak je rovněž vypálit na DVD, aby je nebylo nutno pak dodatečně stahovat od výrobce ?
Opravoval jsem nyní, pro vnoučata, starší NB ASUS X54L, s poškozeným HDD, který jsem vyměnil a měl jsem problém se sehnáním OS W7 a ovladačů k tomuto NB.
Nyní, z tohoto důvodu, pro případ podobné nutné výměny HDD u svého NB, bych si chtěl tyto "potřebnosti" zajistit předem, abych toto vše nemusel pak pracně shánět a zjišťovat.
Omlouvám se, možná jde o otázku triviální, ale zatím jsem toto nepotřeboval a tak potřebuji poradit. A vzhledem k tomu, že nejsem žádný "ajťák", prosím trochu "polopaticky". :-D Díky za odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny