Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sdílení tiskárny v síti

předpokládám, že belkin je ten druhý. je jedno jestli je to běžný nebo dsl router, stejně se jeho wan vstup nevyužije, když zůstane jen jako switch.

belkinu netřeba nastavovat nějakou bránu, když má vstup v luftu. kdo tam chce nermomocí něco zvolit, ať nechá na vstupu dhcp (client), zapomene na něj a tento vstup přelepí samolepkou.
u "switche" půjde samozřejmě o zakázání dhcp (serveru) pro výstup.
proč na vstupu nenastavovat bránu? protože když tam dám snaživě ip prvního routeru a na výstupu budu chtít (u switche) stejný rozsah adres, router to nedovolí, protože není jasné co se kam routuje.

pokud má první router, do kterého leze internet, výstupní lan adresu 192.168.1.1, jednoho by mohlo zkratkovitě napadnout dát druhému budoucímu switchi 192.168.1.2 - to může u některých výrobců fungovat, kteří nastavují dhcp jen na část rozsahu, typicky x.x.x.100-.200
jiní výrobci obsadí dhcp celý rozsah x.x.x.2-.254 -> router hned nějakým pc v síti ty dolní ip přiřadí a v takovém případě s druhým routerem na 192.168.1.2 dojde ke konfliktu adres. takže já těm druhým věcem v síti dávám ip jako: 192.168.1.222 apod.

čili nastavím druhou chytrou ip, zakážu druhý dhcp a nakonec propojím oba krámy mezi lan stranami kabelem.

----
pokud je na 2.místě něco co umí bridge, nechává se vstupní kabel v jeho wan konektoru a pak se zvolí režim bridge. on už se o všechno postará sám, hlavně aby se pak uživatel ještě dostal do nastavení toho 2.routero-switche. dávám přednost humpoláckému řešení výš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny