Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Filmy vs adblock vs viry

Zdravim,

určitě znáte stránky na online filmy a "pop-upy" který bejvaj většinou zavirovany, muj dotaz je - když si stáhnu adblock, mužu to chytnout i tak? I když se mně ta reklama nezobrazí a nemusim ji zavírat?

Děkju

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Adblock funguje tak, že když v něm máš nějakou adresu zablokovanou, tak z ní prohlížeč normálně věci…
gilhad 27.05.2019 23:25
gilhad
Jinymi slovy, pokud pouziva uzivatel ty seznamy, kde jsou jiz reklamni servery zapsane a z techto re… poslední
RedMaX 28.05.2019 02:35
RedMaX

Adblock funguje tak, že když v něm máš nějakou adresu zablokovanou, tak z ní prohlížeč normálně věci nestahuje. Nic víc, nic míň.

Takže pokud je ve stránce skript z virus.com, který otvírá reklamu z blbosti.com a máš zablokované blbosti.com, tak se ti skript natáhne a spustí (a bude dělat co umí), ale reklama se ti nezobrazí.

Pokud máš zablokovaný virus.com, tak se ti nestáhne a nespustí skript (a tím pádem ani neotevře tu reklamu - ale pokud je někde na stránce jiná reklama z blbosti.com, tak ta by se ti samozřejmě zobrazila).

Pokud v adbloku máš jen superviry.com, tak se ti samozřejmě stáhne a spustí skript a zobrazí reklamu - čili adblock tě neuchrání před tím, co v něm není předem zadané.

Jestli máš povolené nějaké ty veřejné blokovací seznamy, tak tam je spousta toho už zadaného, ale jestli blokuješ hlavně způsobem "tohle se mi nelíbí, do adblocku s tím" tak se ti to aspoň jednou stáhne, než to vidíš, abys poznal že se ti to nelíbí. (BTW tímhle mám blokovaných spoustu reklam i z normálních webů - například zeleného skřeta - prostě celá doména alza.cz a vymalováno (jo, když reklama prudí, tak tam jde s mnohem větším rozsahem, než jen to koncové prudící url - většinou to zkrátím minimálně po úroveň adds, či ještě víc) - facebook mam natvrdo v hosts resolvovaný na 0.0.0.0)

---

Jinak je lepší reklamu zavírat (Shift+)Ctrl+W (nebo co máš za zkratku na zavírání okna/tabu), nebo přez zavření okna systémem (přez lištu či jak), než klikat v reklamě na tlačítko "Zavřít tuto reklamu" - většinou se takové tlačítko pokusí toho ještě pootevírat spoustu dalšího a možná se mu ani nebude chtít tu reklamu zavírat.

Jinymi slovy, pokud pouziva uzivatel ty seznamy, kde jsou jiz reklamni servery zapsane a z techto reklamnich serveru by se stahovaly do PC viry, tak jemu se s AdBlockem nenatahnou. Tudiz AdBlock minimalizuje riziko napadeni virem z reklamnich serveru, ale neda se rict, ze by AdBlock pred viry nejak chranil, protoze uzivatel dopredu nevi, jestli je dany zavirovany reklamni web v seznamu blokovanejch nebo ne.

---

Podle meho nazoru se pouzivani AdBlocku vyplati, ale samozrejme nesmi ho uzivatel vypinat, kdyz si o to web rekne. Bohuzel spousta webu treba s tema online serialama se to co chce uzivatel nenacte bez zakazani AdBlocku v prohlizeci. To je logicke, provozovatel chce vydelat na reklame a AdBlock si pomoci skriptu detekuje.

Ja to resim tak, ze jednou za cas si stahnu nektere tyto verejne seznamy rucne do PC a udelam z nich svuj hosts (cimz blokuju na urovni operacniho systemu). Ale nemam to pak vzdy plne aktualni, protoze seznamy v AdBlocku prohlizece se aktualizuji nektere i kazdy den, kdezto ja to aktualizuju tak jednou za ctvrt roku. AdBlock v prohlizeci pouzivam take, ale taky ho vypinam, kdyz to jinak nenacte. Mne ale jde o to, ze AdBlockem v prohlizeci si hlavne blokuju sam to co chci. Spousta stranek ma ruzne rusive cool elementy jako jsou problikavacky nejnovejsich clanku a ty likviduju, pokud na takovy web chodim opakovane.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru