Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nastavenie uúplnej kontroly vo Windows defender

Už som ti písal, nemá význam zaťažovať systém a HW nejakou manuálnou kontrolou. To sú povery a zbytočné "dranie katí v kolenách", pálenie tučnej elektriky 230V/50Hz hradnej z tvojho vrecka, kešene rodičov, prarodičov slušne, poctivo pracujúcich na fábrike.

Defender je totižto neustále v pozore, priebežne nonstop kontroluje na pozadí dáta s ktorými pracuješ, sú načítané z Registrov (run) pri spustení OS, otváraš manuálne spustiteľné súbory a ktoré sú načítané v RAM.

Ak chceš vykonať skutočnú, nepriestrelnú kontrolu na vírusy, malicious, rootkit, sprav ju výhradne pri uspatých dátach na pevnom disku nabútovaním mašiny z externého média. Kontroluje sa rootkit, zavádzače, nultý sektor, kernel, programové tabuľky, zbalené archívy, kľúče Registrov, hĺbkovo samotný OS a SW na primárnom a aktívnom oddiele - ak ich definuješ po aktualizácii virovej databázy načítanej do RAM z netu servera Dr.Web.

Momentálne je podľa môjho objektívneho názoru TOP1 na trhu AV:

Dr.Web Live ISO na cd/usb na usb fleške;; drweb-livedisk-900-cd.iso

http://download.geo.drweb.com/pub/drweb/livedisk/drweb-livedisk-900-cd.iso

USB flešku si spprav týmto xindlom:
https://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

Je možné z ISO vyrobiť pomocou Yumi multiboot na jednej fleške s viacerými SysRescue live AV, napr. Eset Sysrescue, Bitdefnender, Kaspersky apod. Len je to zbytočné, Dr.Web live ich predčí. Hlavne kontroluje uspatú databázu kľúčov Registrov Windows.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny