Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klonování W7 z HDD na SSD

Toto jsem řešil naposledy s notebookem, kde představa čisté instalace windows vista a pak jeho nastavování tak, aby se dal používat a instalace veškerého sw, mě vůbec nenaplňovala blahem. Kdysi vím, že jsem použitl nějaký klonovací program, který ale končí u 2TB - taby by to nevadilo, šlo o 250 GB. Prohledal jsem internet a program nebyl k nalezení (měl se jmenovat zhruba EaseUS DiskCopy). Respektive něco jsem našel, ale bylo to pod windows a placené. To co jsem si pamatoval bylo bootovací DVD s upravenou distribucí linuxu ve které se to spouštělo a bylo to zadarmo. Nakonec jsem prohledal sbírku DVD a našel jsem 10 let staré a stále čitelné DVD s tímto programem.
Samozřejmě vadné sektory tam byly, proto jsem disk měnil (ne protože tam byly, ale protože se zkracovala doba, po které se objevovaly nové), ale program na nich nepadal, jenom na to přišel večer poté co jsem šel spát a do rána mi to tam svítilo (s možnostmi Abort Retry Ignore Ignore all) čímž se klonování trochu prodloužilo.

chkdsk nepomůže, to jen označí chybné sektory pro souborový systém (něco jako tento sektor je vadný, do něj neukládat). Klonovací program pracuje na úrovni sektorů, ne na úrovni souborového systému.

Jinak program jsem kdysi získal zde: https://www.slunecnice.cz/sw/easeus-disk-copy/ jsem si ale téměř jistý, že ISO, které jsem vypálil na CD a ne EXE. Ten EXE ovšem vypadá jako samorozbalovací archiv, alespoň mi ho tak linux otevřel, takže možná jsem z toho vyextrahoval image.iso a to vypálil, je to už přecejenom řada let).

Doplňuji: Je to přesně tak, k exe souborům z internetu mám odjakživa nedůvěru, takže i tehdy jsem extrahoval image.iso (zřejmě po změně přípony na rar nebo zip, aby se to nespouštělo, kdo ví, co tam slunečnice přibaluje), zkouším to teď ve virtuálu a opravdu se spustí klonovací program, který skončí chybou, že neni co klonovat (je to virtuál na zkoušení live distribucí, neobsahuje žádné pevné disky), ale v PC by měl normálně jít. Tak tohle mě nenapadlo, když jsem potřeboval klonovat disk notebooku, měl jsem nějak za to, že jsem stahoval rovnou iso a tohle jsem rovnou vyloučil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny